Football Talk

Λεβερκούζεν – Γουέστ Χαμ 2-0: «Χρυσές» αλλαγές ο Αλόνσο, ξέσπασμα στο φινάλε και... προβάδισμα πρόκρισης! (video)

Λεβερκούζεν – Γουέστ Χαμ 2-0: «Χρυσές» αλλαγές ο Αλόνσο, ξέσπασμα στο φινάλε και... προβάδισμα πρόκρισης! (video)

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν πήρε αυτό που δικαιούταν από την αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ, νίκησε με 2-0 χάρη στα γκολ των... αλλαγών της, Χόφμαν και Μπόνιφεϊς, και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο.

Στο Λεβερκούζεν, οι «ασπιρίνες» υποδέχθηκαν τη Γουέστ Χαμ του βασικού Ντίνου Μαυροπάνου, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «8» του Europa League. Σε ένα ματς με λίγες ευκαιρίες, η Λεβερκούζεν ήταν πιο ουσιαστική και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Η Γουέστ Χαμ απείλησε πρώτη στο 10΄ με τον Κούντους να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Κόβαρ να του λέει «όχι».

Από εκεί και πέρα, η Λεβερκούζεν κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Είχε την κατοχή, αλλά και τις ευκαιρίες με τους Γκριμάλντο και Σικ να αστοχούν από πλεονεκτικές θέσεις.

Οι Λονδρέζοι έδειχναν να χάνουν τον έλεγχο και άρχισαν να κάνουν φάουλ δημιουργώντας ένταση στο ματς, κάτι που «βοήθησε» την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες να ρίξει τον ρυθμό.

Στην επανάληψη, η Γουέστ Χαμ κατάφερε να ισορροπήσει, χωρίς ωστόσο να γίνει απειλητική προς την εστία του Κόβαρ. Ελάχιστες ήταν οι στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να «εξουδετερώνουν» η μία την άλλη.

H πρώτη καλή φάση ήρθε στο 71΄ με τον Σικ να πιάνει μια ωραία κεφαλιά, αλλά τον Φαμπιάνσκι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 


Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο πίεσε, ήταν ανώτερη και βρήκε το γκολ σε φάση διαρκείας στο 83΄ με τον Χόφμαν που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς. 


Στο 89΄, έφτασε μία ανάσα από το 2-0, αλλά η άμυνα της Γουέστ Χαμ έκανε ό,τι μπορούσε για να αποσοβήσει τελικά το γκολ. Όμως, στο 91΄ δεν είχε απάντηση στην κεφαλιά του Μπόνιφεϊς που έκανε το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε. 


«Χρυσές» αποδείχθηκαν οι αλλαγές του Αλόνσο που χάρισαν στους γηπεδούχους τη νίκη που τους άξιζε βάσει της εικόνας τους. 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβερκούζεν (Τσ. Αλόνσο): Κόβαρ, Στάνισιτς (67΄ Ινκαπιέ), Τα, Ταπσόμπα, Γκριμάλντο, Τζάκα, Παλάσιος, Φρίμπονγκ (67΄ Τέλα), Βιρτς, Αντλί (76΄ Χόφμαν), Σικ (76΄ Μπόνιφεϊς)

Γουέστ Χαμ (Ντ. Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Μαυροπάνος (87΄ Αγκέρντ), Ζουμά, Κρέσγουελ, Γουόρντ-Πράους, Σούτσεκ, Έμερσον, Κούντους (87΄ Τζόνσον), Αντόνιο, Πακετά

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0