Football Talk

ΑΕΚ: Το πρωτόγνωρο «πρόβλημα» στην εποχή Αλμέιδα, που δίνει… φτερά στους αντιπάλους της! (video)

ΑΕΚ: Το πρωτόγνωρο «πρόβλημα» στην εποχή Αλμέιδα, που δίνει… φτερά στους αντιπάλους της! (video)

Η περσινή ΑΕΚ, με την τωρινή, έχουν μία βασική διαφορά και φαίνεται πως αυτή μπορεί να κρίνει μέχρι και τον φετινό πρωταθλητή της Stoiximan Super League.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μία μεγάλη ομάδα, ειδικά αν έχει σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι να προκαλεί τον… φόβο στον αντίπαλο της. Να δημιουργεί την αίσθηση πως είναι «ανίκητη». Πως αν προηγηθεί, τίποτα δεν θα μπορέσει να την εμποδίσει από το να φτάσει στη νίκη.

Αυτό που μένει πλέον να δούμε, είναι αν αυτός ο κανόνας θα επαληθευτεί ή αν η φετινή και άκρως εντυπωσιακή Stoiximan Super League θα κάνει την… διαφορά.

Η πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού κοινού της Ελλάδας και των στοιχηματικών εταιρειών, είχε και έχει ως φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος την ΑΕΚ, παρά τα πολλά «σκαμπανεβάσματα» που έχει περάσει κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» της Κυριακής (07/04), έδειξε χαρακτήρα και με κατάθεση ψυχής, γύρισε το παιχνίδι, που πολλοί το θεωρούσαν ήδη τελειωμένο και μετέτρεψε το 2-0 σε 2-2, φεύγοντας από τη Νέα Φιλαδέλφεια με έναν υπερπολύτιμο βαθμό, για την 4η αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο πως η ομάδα του θέλει το πρωτάθλημα, πολεμώντας τα… φαντάσματα της OPAP Arena, μίας έδρας που δεν έβρισκε στο παρελθόν ούτε γκολ.

Βέβαια εκτός από πρωταθληματική εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ εξέθεσε όλα τα φετινά προβλήματα της ΑΕΚ και κυρίως αυτό που στο τέλος μπορεί να της στοιχίσει μέχρι και τον τίτλο.

Η Ένωση από το ξεκίνημα του «μαραθωνίου» της Stoiximan Super League, δυσκολεύεται σταθερά στο να κερδίζει τα λεγόμενα «δικά της» παιχνίδια. Δηλαδή τους αγώνες στους οποίους παίρνει κεφάλι στο σκορ, αλλά στο τέλος μένει είτε με… άδεια χέρια, είτε απλώς με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Πέρσι, στην «ονειρική» χρονιά του νταμπλ, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μόλις πέντε βαθμούς από ματς στα οποία είχαν προηγηθεί. Η ιστορία του σήμερα, είναι εντελώς διαφορετική. Μετά και το χθεσινό «αρνητικό» για την ΑΕΚ αποτέλεσμα, έτσι όπως αυτό ήρθε, έφτασε συνολικά τους 19 χαμένους βαθμούς από θέση ισχύος.

Διανύουμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο, όπως φαίνεται θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Ένωση πετάει εύκολα, υπερβολικά πολλούς βαθμούς και είναι επικίνδυνο πως στο τέλος θα το πληρώσει, συγκριτικά πάντα με τους άμεσους ανταγωνιστές της και όχι μόνο.

Απ’ όλες τις ομάδες των Play Offs, η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Βαθμοί που έχουν «πετάξει» οι ομάδες ενώ προηγήθηκαν στο σκορ:

1. ΑΕΚ 19
2. Λαμία 13
3. Παναθηναϊκός 12
4. Άρης 11
5. Ολυμπιακός 3
6. ΠΑΟΚ 2

Για να κατακτήσει κάποιος το φετινό πρωτάθλημα, θα πρέπει να το πάρει από την ΑΕΚ. Το κακό όμως, για τους φίλους της ομάδας, είναι πως η Ένωση σε μερικά παιχνίδια είναι σαν να το… δωρίζει.  

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0