Football Talk

ΠΑΟΚ – Λαμία 3-1: «Καθάρισε» αλλά... καρδιοχτύπησε και ετοιμάζεται για Νέα Φιλαδέλφεια! (video)

ΠΑΟΚ – Λαμία 3-1: «Καθάρισε» αλλά... καρδιοχτύπησε και ετοιμάζεται για Νέα Φιλαδέλφεια! (video)

Ο ΠΑΟΚ είδε τη Λαμία να «παγώνει» την Τούμπα στο 7ο λεπτό, όμως κατέθεσε ψυχή και με γκολ των Μιχαηλίδη (45+1’) και Σβαμπ (70’, 88’ πεν.) έκανε την ολοκληρωτική ανατροπή και τώρα ετοιμάζεται για την συνάντηση κορυφής στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ!

Στον απόηχο της πολύ μεγάλης νίκης στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play offs υποδεχόταν τη Λαμία σε μία φαινομενικά εύκολη αποστολή. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, δίνοντας φανέλα βασικού στους Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδη, Τσιγγάρα, Οζντόεφ, Κωνσταντέλια και Σαμάτα με σκοπό να «δώσει ανάσες» σε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν πολύ. Και στο ξεκίνημα το «πλήρωσε», καθώς η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση της αναμέτρησης βρήκε γκολ με τον Μαρτίνεθ στο 7’. Το γκολ προήλθε από ασυνεννοησία του Κεντζιόρα και του Κοτάρσκι με τον Κροάτη κίπερ να φέρει μεγαλύτερη ευθύνη στο στιγμιότυπο.

λαμία6173682.jpg

Μάλιστα, η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν εκείνη που είχε και τις πιο κλασικές στιγμές για να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα με εκφραστές τους Τσιλούλη, Σλίβκα και Λέικ σε διαδοχικές φάσεις. Η Λαμία έδειχνε ικανή να απειλήσει, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειχνε να μην πατά καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, μέχρι τουλάχιστον το 30ο λεπτό της αναμέτρησης. Έκτοτε, οι «Ασπρόμαυροι» πήραν μέτρα στο γήπεδο και ξεκίνησαν να προσεγγίζουν τα «καρέ» της Λαμίας με καλύτερες αξιώσεις. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε σε ένα πολύ κομβικό στοιχείο για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και πιο συγκεκριμένα στο 45+1’ με τον Μιχαηλίδη να εκμεταλλεύεται την όμορφη σέντρα του Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του πολύτιμου τριπόντου. Μπάμπα, Μεϊτέ και Τάισον πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Ράφα, Τσιγγάρα και Ντεσπόντοφ αντίστοιχα. Οι αλλαγές ζωντάνεψαν τον ΠΑΟΚ που έγινε πολύ πιεστικός και αναζητούσε διαρκώς χώρους προς την εστία του Κοσέλεφ, έχοντας μάλιστα μία ανεπανάληπτη στιγμή στο 49’. Το γκολ της ανατροπής (2-1) ήρθε από την «χρυσή» αλλαγή του Ρουμάνου προπονητή, Στέφαν Σβαμπ με σουτάρα εκτός περιοχής στο 70ο λεπτό.


Το άγχος έφυγε από τα πόδια των παικτών του Λουτσέσκου που αισθάνονταν πλέον κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, μην επιτρέποντας στη Λαμία να πιστέψει πως μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Το αποτέλεσμα παρέμενε και ο χρόνος προς την ολοκλήρωσης της αναμέτρησης μετρούσε πλέον αντίστροφα.

Στο 86’ ο Σαμάτα επέλασε προς την εστία του Κοσέλεφ και ανατράπηκε από τον Κορνέζο, με τον διαιτητή της αναμέτρησης Κατσικογιάννη να υποδεικνύει την παράβαση. Όπως και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έτσι και σε αυτό, ο Στέφαν Σβαμπ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Ο Αυστριακός δεν λάθεψε και στο 88’ έγραψε το 3-1 σκορ το οποίο υπήρξε και τελικό, στέλνοντας τον ΠΑΟΚ προσωρινά στην πρώτη θέση και τους 66 βαθμούς, εν αναμονή ασφαλώς και του μεγάλου αθηναϊκού ντέρμπι. Δοκάρι για τον Σαμάτα στο 90+3'.

σβαμπ6174033.jpg

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81’ Σάστρε), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σοάρες (46’ Μπάμπα), Οζντόεφ (65’ Σβαμπ), Τσιγγάρας (46’ Μεϊτέ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ (46’ Τάισον), Σαμάτα.

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Σίντκλεϊ, Μαρτίνεθ (87’ Tόσιτς), Τζανδάρης (90' Βασιλαντονώπουλος), Σλίβκα (78’ Μάλτσι), Τσιλούλης, Λέικ (78’ Στάνκο), Νούνιεθ (46’ Σαντάνα).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0