Football Talk

Η «αναγέννηση» της Λυών: Από το καταστροφικό ξεκίνημα της σεζόν, στον τελικό του Κυπέλλου! (video)

Η «αναγέννηση» της Λυών: Από το καταστροφικό ξεκίνημα της σεζόν, στον τελικό του Κυπέλλου! (video)

Λίγους μήνες πριν, η Λυών «φλέρταρε» με τον υποβιβασμό. Αρχές Απριλίου, βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και αισίως, πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας. Εκεί, όπου ελπίζει να πανηγυρίσει τρόπαιο μετά από έντεκα χρόνια!

Ομολογουμένως, η Λυών ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Πήγαινε από ήττα σε ήττα και δεν έλεγε να σηκώσει κεφάλι μέχρι τις αρχές του 2024.

Βρισκόταν στον πάτο της βαθμολογίας της Ligue 1, με τους φίλους της να βλέπουν εξαιρετικά ορατό το ενδεχόμενο η ομάδα τους να υποβιβαστεί.

Κάπου εκεί, όμως, πάτησε το «γκάζι», συγκέντρωσε απανωτούς βαθμούς και «ξεκόλλησε» από την επικίνδυνη ζώνη.

Πλέον, βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς και μόλις επτά μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι, ότι από το βράδυ της Τρίτης (02/04) βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας. Η ομάδα του Πιέρ Σαζ πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Βαλενσιέν και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξάντερ Λακαζέτ που σκόραρε δις, νίκησε με 3-0.

Το τι ακολούθησε στον αγωνιστικό χώρο του Ολιμπίκ μετά το σφύριγμα της λήξης, δεν περιγράφεται. Χιλιάδες οπαδοί «εισέβαλαν» στον αγωνιστικό χώρο και αφέθηκαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.


Άλλωστε, ποιος να τους ψέξει για αυτό; Αρκεί να σκεφτεί κανείς σε τι κατάσταση βρισκόταν η ομάδα τους μερικούς μήνες πριν και πόσο δυσαρεστημένοι, αλλά και εξοργισμένοι, ήταν οι ίδιοι με τις διαδοχικές «σφαλιάρες».


Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα, οι παίκτες έσπευσαν να σηκώσουν τον Σαζ στον… ουρανό. Εξάλλου, είναι αυτός που μετά την απομάκρυνση του Φάμπιο Γκρόσο, άλλαξε άρδην την εικόνα και το πνεύμα της Λυών, οδηγώντας την αισίως στο τελικό του Κυπέλλου δώδεκα χρόνια μετά και στη διεκδίκηση ενός τίτλου μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Γαλλίας το 2013.


Τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο της θα σταθεί μία εκ των Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεν που αναμετρώνται μεταξύ τους στον άλλο ημιτελικό το βράδυ της Τετάρτης (03/04, 22:10). Με στόχο, να επαναλάβει ό,τι έκανε την τελευταία φορά που βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου: να σηκώσει το τρόπαιο!

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0