Football Talk

Stoiximan Super League: Οι αλλαγές φέρνουν γκολ και βαθμούς σε όσους διεκδικούν τον τίτλο, αλλά ένας είναι η... εξαίρεση! (video)

Stoiximan Super League: Οι αλλαγές φέρνουν γκολ και βαθμούς σε όσους διεκδικούν τον τίτλο, αλλά ένας είναι η... εξαίρεση! (video)

To γκολ του Ελίασον ήρθε για να υπενθυμίσει πόσο σημαντικοί είναι όσοι έρχονται στα ματς, κατά τη διάρκειά τους. Και είναι ξεκάθαρο, κοιτώντας τους αριθμούς των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, δηλαδή των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου. Αν και ένας, απέχει πολύ από τους άλλους τρεις! 

Το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό κρίθηκε, χάρις την εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Μάνταλου, και το εύστοχο τελείωμα του Ελίασον.

Ο Ματίας Αλμέιδα σίγουρα, θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, αφού οι παίκτες που «χάρισαν» το τρίποντο στην ΑΕΚ, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο προερχόμενοι από τον πάγκο! Άλλωστε, δεν είναι πρώτη φορά που ο Αργεντίνος προπονητής καταφέρνει με διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο, να «κερδίσει» γκολ, ασίστ και κατά συνέπεια βαθμούς για την ομάδα του, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να ακολουθούν τα χνάρια της ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να μην παίρνει τόσα πράγματα από τις αλλαγές του.

Συγκεκριμένα, αυτός ήταν ο δέκατος βαθμός που «μαζεύει» η «Ένωση» από τις αλλαγές τις! Με την αρχή να γίνεται μόλις στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με δύο αλλαγές των «κιτρινόμαυρων» να την γλυτώνουν από το «κάζο» απέναντι στον Πανσερραϊκό. Σιμάνσκι και Γκατσίνοβιτς μπήκαν στο 71’ στον αγωνιστικό χώρο και ο βαθμός για την ΑΕΚ, ήρθε στο 78’ με τον Πολωνό να «ντύνεται» Μάνταλος και τον Γκατσίνοβιτς να διαμορφώνει το τελικό 1-1.


Φαίνεται όμως, πως η ΑΕΚ δεν έμαθε από τα λάθη της και πήγε να την «πατήσει» ξανά την αμέσως επόμενη αγωνιστική, όταν φιλοξενούταν στην έδρα του Βόλου. Με την ομάδα της Μαγνησίας να κρατάει τον βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το 90+3, όταν και ο Άμραμπατ, που είχε έρθει από τον πάγκο, έκανε το 3-2 για την ομάδα ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι.

Η τρίτη ανατροπή από αλλαγή της ΑΕΚ είχε και πάλι «άρωμα» Σερβίας, με τον Ατρόμητο να είχε βάλει δύσκολα στους «κιτρινόμαυρους» στην «OPAP Arena». Όλα αυτά μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Γκατσίνοβιτς ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.

Τελευταίος «ήρωας» από τον πάγκο της ΑΕΚ πριν τον Ελίασον, ήταν ένας παίκτης που ήρθε τον Ιανουάριο στην Ελλάδα. Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς ήταν εκείνος που στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στο 57’ και στο 74’ με κοντινή προβολή έφερε το ματς τούμπα στην νίκη της ομάδας του με 4-2 επί του ΠΑΣ. Βέβαια, για να έρθει η μεγάλη ανατροπή πρώτα είχε αναλάβει ο Πόνσε, που είχε σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης για την «Ένωση», διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ στο 79ο λεπτό.

Συνολικά, δέκα βαθμοί μόνο από τις αλλαγές και αν προσμετρήσουμε όλα τα γκολ και τις ασίστ που έχει πάρει ο Ματίας Αλμέιδα από τους αναπληρωματικούς του, φτάνουμε τα 16 γκολ και τις έξι ασίστ, αριθμούς παρόμοιους με του Παναθηναϊκού!

Οι βαθμοί που έχει πάρει η ΑΕΚ:

ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 1-1: Έναν, καθώς το ματς όδευε προς την ήττα
Βόλος - ΑΕΚ 2-3: Δύο, καθώς το ματς όδευε προς την ισοπαλία
ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: Δύο, καθώς το ματς όδευε προς την ισοπαλία
ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Τρεις, καθώς το ματς όδευε προς την ήττα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0: Δύο, καθώς το ματς όδευε προς την ισοπαλία


Οι «πράσινοι» έχουν μαζέψει και αυτοί 10 βαθμούς από ποδοσφαιριστές ερχόμενους από τον πάγκο. Πρωτεργάτης ο Γερεμέγιεφ που έχει σκοράρει έξι φορές, όταν κλήθηκε να μπει στον αγώνα από τον πάγκο, με σημαντικότερο γκολ αυτό της ισοφάρισης απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο!

Κοντά στην λίστα με τον 30χρονο επιθετικό, βρίσκεται και ο Σπόραρ που έχει σκοράρει τέσσερα γκολ και έχει «χαρίσει» συνολικά πέντε βαθμούς, όταν μπήκε ως αλλαγή (δύο με Παναιτωλικό και Λαμία και ένα με ΟΦΗ)!

Αν μετρήσουμε συνολικά, τις συμμετοχές παικτών που ήρθαν από τον πάγκο σε γκολ, φτάνουμε τις 23 (16 γκολ, επτά ασίστ)!

Οι βαθμοί που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός: 

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2: Έναν, καθώς το ματς όδευε προς την ήττα 
Λαμία - Παναθηναϊκός 1-2: Δύο, καθώς το ματς όδευε προς την ισοπαλία 
Παναθηναϊκός - Βόλος 0-3: Δύο, καθώς το ματς όδευε προς την ισοπαλία 
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-2: Δύο, καθώς το ματς όδευε προς την ισοπαλία 
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-0: Δύο, καθώς το ματς όδευε προς την ισοπαλία 
ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-2: Έναν, καθώς το ματς όδευε προς την ήττα 


Σε παρόμοια θέση βρίσκεται και Ολυμπιακός που έχει καταφέρει να μαζέψει εννιά βαθμούς από τις αλλαγές του.

Στους αγώνες με Αστέρα Τρίπολης, Πανσερραϊκό και Κηφισιά οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν τον γκολ που θα τους έδινε την νίκη, την απάντηση στις δύο τελευταίες περιπτώσεις τις έδωσε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ενώ στο ματς της Τρίπολης ήταν ο Φορτούνης που με δύο γκολ δικά του, έλυσε τον γρίφο, ερχόμενος από τον πάγκο.

Σε μία λίστα με γκολ του φετινού Ολυμπιακού, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ελ Κααμπί, με τον Μαροκινό να μπαίνει στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και με δύο γκολ να δίνει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Με τους αριθμούς των Πειραιωτών να είναι αρκετά υψηλοί, με τους αναπληρωματικούς να σκοράρουν 15 φορές και να «σερβίρουν» έξι γκολ.

Οι βαθμοί που έχει πάρει ο Ολυμπιακός:

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-2: Δύο, καθώς το ματς όδευε προς την ισοπαλία 
Πανσεραϊκός - Ολυμπιακός 0-1: Δύο, καθώς το ματς όδευε προς την ισοπαλία 
Κηφισιά - Ολυμπιακός 2-3: Δύο, καθώς το ματς όδευε προς την ισοπαλία 
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Τρεις, καθώς το ματς όδευε προς την ήττα


Μοναδική ομάδα από τους τέσσερις διεκδικητές, που δεν έχει καταφέρει να πάρει πολλά πράγματα από τον πάγκο του είναι ο ΠΑΟΚ.

Με τους αναπληρωματικούς του Λουτσέσκου, να έχουν σκοράρει οκτώ φορές και να έχουν μοιράσει εννιά ασίστ.

Και κάπως έτσι, οι βαθμοί που έχουν έρθει από τον πάγκο είναι μόλις τέσσερις, στα ματς με Ατρόμητο και Παναιτωλικό!

Οι πόντοι που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ: 

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2: Δύο, καθώς το ματς όδευε προς την ισοπαλία 
Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-2: Δύο, καθώς το ματς όδευε προς την ισοπαλία 



Αναλυτικά οι σκόρερ που μπήκαν ως αλλαγή ανά ομάδα:

ΑΕΚ:

Λιβάι Γκαρσία (3), Πόνσε (2), Γκατσίνοβιτς (2),Άμραμπατ (2), Λιούμπισιτς (2), Μουκουντί, Φαν Βεερτ, Ελίασον, Μάνταλος, Μοχαμάντι.

Παναθηναϊκός:

Γερεμέγιεφ (6), Σπόραρ (4), Ιωαννίδης (2), Αϊτόρ (2), Μαντσίνι, Τσέριν.

Ολυμπιακός:

Ελ Κααμπί (5), Γιόβετιτς (4), Ελ Αραμπί (2), Φορτούνης (2), Μασούρας, Ιμπόρα.

ΠΑΟΚ:

Ζίβκοβιτς (2), Τσιγγάρας , Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Τόμας, Αντόνιο, Τζίμας.

Διονύσης Καλαϊζής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0