Football Talk

Μπάγερν – Ντόρτμουντ 0-2: «Άλωσε» το Μόναχο μία δεκαετία μετά, τελειώνοντας κάθε… βαυαρικό όνειρο πρωταθλήματος!

Μπάγερν – Ντόρτμουντ 0-2: «Άλωσε» το Μόναχο μία δεκαετία μετά, τελειώνοντας κάθε… βαυαρικό όνειρο πρωταθλήματος!

Μία απίθανη Ντόρτμουντ εμφανίστηκε στο Μόναχο, κερδίζοντας την Μπάγερν (30/03, 0-2) για πρώτη φορά εκτός έδρας στην Bundesliga, μετά από δέκα χρόνια! Στο +13 πλέον η Λεβερκούζεν, έπειτα από 27 αγωνιστικές, με τους Βεστφαλούς να φεύγουν στο +3 από την 5η Λειψία!

Ένα στην αρχή, ένα στο φινάλε και… τέλος! Η Ντόρτμουντ κέρδισε την Μπάγερν στο Μόναχο (30/03, 0-2), στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga, για να κάνει ακόμα ένα «δώρο» στην πρωτοπόρο Λεβερκούζεν! Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έφυγε στο +13 και πλέον, απλώς… περιμένει για την απονομή του τίτλου!

Το σύνολο του Τέρζιτς εκμεταλλεύτηκε με τον τρόπο αυτό το «στραβοπάτημα» της Λειψίας με τη Μάιντς (0-0), για να ξεφύγει στην 4η θέση, με τρεις βαθμούς.

Αυτή αποτέλεσε μόλις την πρώτη νίκη των Βεστφαλών στην έδρα της Μπάγερν για το γερμανικό πρωτάθλημα, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, όταν είχε επικρατήσει με 0-3, τον Απρίλιο του 2014!

Η Ντόρτμουντ «σόκαρε» τους γηπεδούχους μόλις στο 10ο λεπτό. Οι Βαυαροί έκαναν λάθος στη γραμμή του κέντρου, ο Μπραντ έβγαλε τον Αντεγέμι στην αντεπίθεση, με τον τελευταίο να νικά με την ταχύτητά του τον Ντε Λιχτ και να γράφει το 1-0!

Από εκεί και πέρα, η Μπάγερν πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει μέχρι και την ανάπαυλα, την εστία του Μάιερ.

Οι Βαυαροί μπορεί να ήταν εκείνοι που έψαχναν εναγωνίως το γκολ, όμως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία… ανάσα από αυτό, στο 53’. Ο Ενμετσά πλάσαρε τον Ούλραϊχ, αλλά είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι!

Ο Κομάν απείλησε με σουτ στο 75’, όμως ο Μάιερ ήταν σε ετοιμότητα και στο 83ο λεπτό, όλα ουσιαστικά τελείωσαν.

Ο Αλέ βρήκε τον Ρίερσον στην περιοχή, εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα όμορφο σουτ και έγραψε το 0-2, «κλειδώνοντας» τη νίκη για την Ντόρτμουντ!

Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Χάρι Κέιν στο 89’, αλλά το τέρμα του Άγγλου ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση του VAR, ως οφσάιντ.

Έτσι, το 0-2 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ώστε να γίνει ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου (Τούχελ): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Ντέιβις (84' Τσούπο-Μότινγκ), Λάιμερ (73' Μαζραουί), Γκορέτσκα, Σανέ (63' Κομάν), Μίλερ (63' Τελ), Μουσιάλα (63' Γκνάμπρι), Κέιν

Ντόρτμουντ (Τέρζιτς): Μάιερ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Νμέτσα (68' Εζτζάν), Τζαν, Σάντσο (84' Βολφ), Μπραντ (68' Ρόις), Αντεγέμι (84' Μπάινο-Γκίτενς), Φίλκρουγκ (74' Αλέ)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0