Football Talk

Η μέρα του Σβεν Γκόραν Έρικσον: Τα «δώρα» σε προπονητές που διεκδικούν όσκαρ και… έγραψαν ιστορία!

Η μέρα του Σβεν Γκόραν Έρικσον: Τα «δώρα» σε προπονητές που διεκδικούν όσκαρ και… έγραψαν ιστορία!

Με αφορμή την παρουσία του Σβεν Γκόραν Έρικσον στον «θρόνο» του Κλοπ για ένα και μοναδικό απόγευμα, δείτε τι άλλα ασυνήθιστα και ιδιαίτερα δώρα έχουν γίνει σε προπονητές...

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον κάθισε στον «θρόνο» του Κλοπ. Ο Πεπ αναγορεύτηκε «Φαραώ». Ο Αλόνσο απολαμβάνει το τσάι του σε σαλόνι που διακοσμεί μία αζέρικη «μπουχάρα». Ο Αντσελότι εύχεται συγχαρητήρια με «άρωμα» Τοσκάνης και ο Κλοπ τον συμβουλεύει να σταματήσει το κάπνισμα.

Μόλις πιάσαμε το νήμα μιας ιστορίας.

Στο BN Sports διαβάσατε για το συμβολικό «δώρο» της Λίβερπουλ στον Σβεν Γκόραν Έρικσον, παραχωρώντας του την μοναδική τιμή να καθίσει στη θέση του Γιούργκεν Κλόπ για το παιχνίδι παλαιμάχων μεταξύ της Λίβερπουλ και του Άγιαξ (23/03) στο οποίο η ομάδα του Σουηδού ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και τελικά επικράτησε με 4-2.

Αναντίρρητα, πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο δώρο σε προπονητή, δείγμα μεγαλοψυχίας και ευ αγωνίζεσθαι, από αυτά που δεν συνηθίζονται εύκολα.

Πάμε όμως να δούμε κάποια ακόμη δώρα που έχουν γίνει σε προπονητές και τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ιδιαίτερα».

Αρκετοί θα θυμούνται το ασυνήθιστο δώρο που έκανε ο Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ, προπονητής της αζέρικης Καραμπάγκ στον Τσάμπι Αλόνσο, λίγες ώρες πριν την σέντρα της μεταξύ τους αναμέτρησης για την φάση των «16» του Europa League (07/03). O Αζέρος προπονητής προσέφερε μία παραδοσιακή «μπουχάρα», φιλοτεχνημένη στην περιοχή από την οποία έλκει τις ρίζες του ο ποδοσφαιρικός σύλλογος, ευχαριστώντας τον με τον τρόπο αυτό για την φιλία και προωθώντας την συνεργασία μεταξύ των δύο συλλόγων.

Το αζέρικο χαλί φαίνεται πως εξυπηρέτησε και σκοπούς αθλητικής διπλωματίας, ενσαρκώνοντας ένα σύμβολο σεβασμού προς το έργο του Αλόνσο στην Λεβερκούζεν αλλά και πολιτιστικής υπερηφάνειας που χαρακτηρίζει το έθνος του Καυκάσου.

Το περασμένο καλοκαίρι (2023) ένα ιδιαίτερο δώρο φαίνεται πως έλαβε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος έφτασε με την Μάντσεστερ Σίτι, στην επίτευξη ενός ιστορικού «τρεμπλ».

 Ο Καταλανός προπονητής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σεζόν,  βρέθηκε με την οικογένειά του για διακοπές στην Αίγυπτο, όπου έγινε αποδέκτης ενός ξεχωριστού δώρου. Ο Πεπ φαίνεται πως τιμήθηκε με ένα άγαλμα με τη μορφή του Φαραώ, το οποίο του απονεμήθηκε, εν είδει βραβείου, από το Υπουργείο Τουρισμού της αφρικανικής χώρας. Αν μη τι άλλο, ένα δώρο αρκετά εντυπωσιακό και με συμβολισμό. Ο Γκουαρδιόλα σαν ένας σύγχρονος «Φαραώ».

Πίσω στο 2019, εποχή κατά την οποία η Λίβερπουλ υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, πανηγύριζε την κατάκτηση του Champions League (έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια και στη σεζόν 2004/2005), ο Γερμανός τεχνικός, έγινε αποδέκτης ενός πολύ ευγενικού δώρου από τον Κάρλο Αντσελότι.

Πιο συγκεκριμένα, παραμονές της διεξαγωγής ενός φιλικού παιχνιδιού (στη διάρκεια της pre-aseon) μεταξύ των «ρεντς» και της Νάπόλι στο Εδιμβούργο, ο Αντσελότι (ο οποίος προπονούσε τους «παρτενοπέι»), φαίνεται να έστειλε ως δώρο στον Κλοπ ένα μπουκάλι chianti, το οποίο μάλιστα περιλάμβανε και ένα μήνυμα συγχαρητηρίων για την πρόσφατη κατάκτηση της κούπας με τα «μεγάλα αυτιά».

Ένας σωστός gentleman ο Ιταλός, ο οποίος σε μία αντιστροφή της τιμής, είδε τον Γερμανό να του στέλνει ένα όμορφο και μάλλον αρκετά στοχευμένο δώρο, κατά την διάρκεια της συνύπαρξής τους στο Μέρσεϊσαντ, το 2019-2021.

Όπως φαίνεται, οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να περάσουν ορισμένο χρόνο παρέα, ελέω και της πανδημίας του κορωνοϊού, που τότε βρισκόταν στο απόγειό της. Ο Αντσελότι που τότε προπονούσε την Έβερτον, έλαβε από τον Γερμανό ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο μαζί με την ευχή να διακόψει την βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. Είναι άλλωστε γνωστό, πως ο Ιταλός είναι φανατικός καπνιστής. Ο ίδιος είχε θεαθεί να απολαμβάνει μεγαλοπρεπώς ένα πούρο, λίγες μόλις μέρες μετά την κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2022.

Από αυτή την εξέλιξη ένα πράγμα γίνεται σαφές. Μάλλον το δώρο και η συμβουλή του Κλοπ δεν εκτιμήθηκαν όπως θα έπρεπε!

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0