Football Talk

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 2-0: Λάθη που δεν συγχωρεί ο Πέτκοβιτς, αλλά… υπάρχει και η Τούμπα! (video)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 2-0: Λάθη που δεν συγχωρεί ο Πέτκοβιτς, αλλά… υπάρχει και η Τούμπα! (video)

Πάλεψε πολύ, προσπάθησε, αλλά πλήρωσε τα δικά της λάθη η ελληνική ομάδα. Έχασε με 2-0 ο ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό, χάρη σε ισάριθμα γκολ του Πέτκοβιτς. Πρέπει να τα δώσει όλα στην Τούμπα, θα διεκδικήσει στο «σπίτι» του την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Επρόκειτο εξαρχής για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το γνώριζε ο ΠΑΟΚ, ήταν πολύ αλλαγμένη, δίχως θετικό ή αρνητικό πρόσημο απαραίτητα, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, συγκριτικά με την ομάδα που συνάντησε η ΑΕΚ, πριν από μερικούς μήνες, στο ίδιο γήπεδο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε πολύ, αλλά του κόστισαν σημαντικά τα δικά του λάθη. Ένα έκανε ο πολύ έμπειρος Γιόνι Ότο, ένα ακόμη έκανε ο Κεντζιόρα και κάπως έτσι, διαμορφώθηκε το τελικό 2-0. Τίποτα πάντως δεν έχει τελειώσει, από την στιγμή που μεσολαβεί και μια ρεβάνς, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League.

 

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, δίχως όμως να έχουν τη μεγάλη φάση. Ισορρόπησε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ, είχε τις δικές του «στιγμές», δίχως την σπουδαία τελική προσπάθεια, κυρίως μέσω εμπνεύσεων του Γιάννη Κωνσταντέλια.


Ωστόσο, στο 37ο λεπτό ήρθε το πρώτο «σοκ». Ο Ότο γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, δίχως να υπάρχει εκεί ποδοσφαιριστής και ο Πέτκοβιτς έκανε το 1-0, νικώντας με την δεύτερη απόπειρα του Κοτάρσκι.


Στην επανάληψη, η ελληνική ομάδα μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει την ισοφάριση, όμως μία ακόμη στιγμή αδράνειας, την «πλήγωσε» ανεπανόρθωτα. Αυτή την φορά, το λάθος έγινε από τον κεντρικό του αμυντικό, με τον Κεντζιόρα να αργεί να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Ο Πέτκοβιτς αξιοποίησε την ασίστ του Μπατουρίνα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με το 7ο φετινό του γκολ στον θεσμό, σε έξι συμμετοχές.


Ο ΠΑΟΚ επιτέθηκε μαζικά, αλλά ο χρόνος δεν αρκούσε. Είχε μία καλή στιγμή ο Μουργκ στο 85’, αλλά το υπάρχον αποτέλεσμα διατηρήθηκε μέχρι τέλους.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Σ. Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνέ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς, Μίσιτς, Σούτσιτς, Σπίκιτς (72’ Κανέκο), Μπατούρινα (90+3’ Χαλίλοβιτς), Χότζα (46’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς (89’ Κουλένοβιτς)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (69’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (83’ Τζίμας), Κωνσταντέλιας (69’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (60’ Ντεσπόντοφ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0