Football Talk

Από το 75' και μετά όλοι «ζαλίζονται» κι ένας δεν... χαμπαριάζει: Πώς οι έδρες αλλάζουν τα πάντα; (video)

Από το 75' και μετά όλοι «ζαλίζονται» κι ένας δεν... χαμπαριάζει: Πώς οι έδρες αλλάζουν τα πάντα; (video)

Πόσους βαθμούς έχουν «πετάξει» ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, από το 75' και μετά; Άλλος περισσότερους, άλλος λιγότερους, άλλος... κανέναν! Όλοι όσοι την «έπαθαν», όμως, έχουν ένα «κοινό παρονομαστή»!

Η αυλαία για την κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League έπεσε και πλέον το ενδιαφέρον όλων, συσσωρεύεται στα πολυαναμενόμενα play off, τα οποία θα καθορίσουν και τον πρωταθλητή, σε έναν «χορό» που είναι για… τέσσερις.

Στο φινάλε της 26ης αγωνιστικής έφερε ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα, με τον ΠΑΟΚ να ξεπερνάει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να βλέπει την «πλάτη» του Ολυμπιακού.

Η Ένωση «πέταξε» δύο βαθμούς στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη, με ένα πέναλτι στο 90+7’ (3-3, 03/03), ενώ οι «πράσινοι» μάζεψαν κάπως τα… ασυμμάζευτα επί του ΟΦΗ, με τον Σπόραρ να ισοφαρίζει στο φινάλε (2-2, 03/03).

Στο τέλος ο ένας «κάηκε», ενώ ο άλλος σώθηκε.

Με αφορμή τα δύο αυτά παιχνίδια, αξίζει να δει κανείς, τι έχουν καταφέρει οι διεκδικητές του τίτλου στους αγώνες, μετά το 75ο λεπτό. Ποιοι δείχνουν σημάδια αφηρημάδας και ποιοι «λυσσάνε» μέχρι τέλους, για το αποτέλεσμα;

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ (60), έχει καταφέρει να κερδίσει 5 βάθους, με γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων, ενώ έχει «πληγωθεί» από ΟΦΗ και Παναθηναϊκό, που του έκοψαν συνολικά 3.

Στη συνέχεια ακολουθεί η ΑΕΚ (59), που αποδεδειγμένα τα παιχνίδια της έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όσο κυλάει ο χρόνος. Η Ένωση έχει πάρει 8 βαθμούς από αναμετρήσεις που βρισκόταν ισόπαλη ή πίσω στο σκορ, στο τελευταίο μέρος των αγώνων της, έξι εκ των οποίον στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είτε με κόσμο, είτε χωρίς, η δυναμική του νέου γηπέδου, περνάει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ενώ για να επαληθευτεί απολύτως το ρητό «ό,τι δίνεις, παίρνεις», οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πετάξει ακριβώς τον ίδιο αριθμό βαθμών, 8.

Ο Ολυμπιακός έχει βάψει «ερυθρόλευκη» την 3η θέση (57) και έχει μία σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους. Για αρχή, οι κερδισμένοι βαθμοί των Πειραιωτών στα… χασομέρια των αγώνων είναι συνολικά 7, ενώ εντύπωση προκαλεί πως ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ούτε έναν βαθμό, από αδράνεια στο τέλος των παιχνιδιών του. Μπορεί η σεζόν που πραγματοποιεί να είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα, όμως έχει διατηρήσει αυτή την σταθερά καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Τέταρτος έρχεται ο Παναθηναϊκός (56). Οι «πράσινοι» έχουν σώσει την παρτίδα στο φινάλε αρκετές φορές, αποκομίζοντας 6 βαθμούς από την προσπάθεια τους. Από αυτούς τους βαθμούς όμως οι 5 είναι σε εκτός έδρας αναμετρήσεις, κάτι που τους κάνει ακόμη πιο πολύτιμους για την οικονομία του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά έχει χάσει μόλις δύο βαθμούς και συγκεκριμένα στο Αθηναϊκό ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ, με το πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία στο 90+6’ (2-2, 14/01).

Οι ανακατατάξει του σκορ, στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων είναι πολλές και μπορούν να κρίνουν μέχρι και το πρωτάθλημα. Υπάρχει όμως ένα «κοινός παρονομαστής», που συνδέει τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι οι χαμένοι βαθμοί τους, από το 75’ και μετά, είναι μόνο σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Στο γήπεδο του, κανένας δεν έχει «πετάξει» βαθμούς στον… κάδο των αχρήστων.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0