Football Talk

ΑΕΚ: Αν ο Αλμέιδα έπρεπε να διαλέξει αγαπημένη… ομάδα, αυτή ίσως να ήταν ο Άρης! (video)

ΑΕΚ: Αν ο Αλμέιδα έπρεπε να διαλέξει αγαπημένη… ομάδα, αυτή ίσως να ήταν ο Άρης! (video)

ΑΕΚ και Άρης θα αναμετρηθούν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Αλμέιδα έχει δείξει πως μπορεί να βρει τα… κουμπιά των «κίτρινων», αν και τώρα τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά.

Η κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League, έχει μπει στην τελική ευθεία. Οι ομάδες θα δώσουν μία τελευταία «μάχη» πριν ξεκινήσει ο… πόλεμος των play off.

Η ΑΕΚ έχει να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη ώστε να αντιμετωπίσει τον Άρη, για την 26η και τελευταία αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ματίας Αλμέιδα πηγαίνει με γεμάτο «οπλοστάσιο» και μοναδικό στόχο το «τρίποντο», για να διατηρήσει την Ένωση στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Αργεντινός πάντως έχει μονάχα θετικές αναμνήσεις, από τις αναμετρήσεις του με τους «κίτρινους», για τον θεσμό του πρωταθλήματος τουλάχιστον.

Σίγουρα ο αποκλεισμός «σοκ» από το Κύπελλο, ακόμη δεν έχει… χωνευτεί πλήρως από τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς, όμως όταν μιλάμε αποκλειστικά για την Stoiximan Super League, ο «Πελάδο» έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Σε αυτόν τον 1,5 χρόνο που ο Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται στην Ελλάδα, η ΑΕΚ δεν έχει ούτε ισοπαλία απέναντι στον Άρη, καθώς διατηρεί το απόλυτο ρεκόρ με 5/5, ανεξάρτητος έδρας.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως στο γήπεδο υπάρχει η ίδια κυριαρχία. Στην OPAP Arena, οι Θεσσαλονικείς έχουν σταθεί πολλές φορές στο ύψος τους, με το παιχνίδι να… στραβώνει στο φινάλε. Ο Άρης αποτελεί μία από τις λίγες ομάδες που δυσκολεύουν διαχρονικά την Ένωση, στην εποχή Αλμέιδα και ας μην παίρνει τα αποτελέσματα που ήθελε ή δικαιούταν.

Ο Ματίας φαίνεται να μελέτησε αρκετά εκείνο το εφιαλτικό βράδυ στη Θεσσαλονίκη, πριν αναλάβει την ομάδα, όταν η Ένωση έχασε το ευρωπαϊκό της εισιτήριο με ανατροπή από το 0-2 (3-2, 14/05/2022). Έκτοτε η ΑΕΚ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις μόνιμα «χαμογελά».

Το παιχνίδι της Κυριακής όμως (03/03), μοιάζει και είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Ο «Δικέφαλος» δεν έχει σκοπό να αποχωριστεί τη κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ταυτόχρονα ψάχνει και μία άτυπη εκδίκηση, για την διαδικασία των πέναλτι, που δεν επέτρεψε στην Ένωση, να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ως Κυπελλούχος Ελλάδος.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης έχει κατά πολύ, το μυαλό του στον δεύτερο ημιτελικό της Τετάρτης (06/03) απέναντι στον Παναιτωλικό. Από πλευράς βαθμολογικού ενδιαφέροντος, το παιχνίδι για τους «κίτρινους» δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, το γόητρο όμως στο ποδόσφαιρο είναι μεγάλο πράγμα. Μπορεί ο κύριος στόχος να είναι το Κύπελλο, όμως μία νίκη απέναντι στην νταμπλούχο Ελλάδος, θα εκτοξεύσει την αυτοπεποίθηση, για την δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0