Football Talk

FA Cup: Ο Χάαλαντ «καθάρισε» μόνος του τη Λούτον, προκρίθηκαν Λέστερ και Νιούκαστλ! (video)

FA Cup: Ο Χάαλαντ «καθάρισε» μόνος του τη Λούτον, προκρίθηκαν Λέστερ και Νιούκαστλ! (video)

Ο ένας κερνούσε και ο άλλος έπινε. Σε κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν όλο το βράδυ, ο Ντε Μπρόινε πάσαρε (4 ασίστ) και ο Χάαλαντ εκτελούσε (5 γκολ) για το τελικό 2-6 της Σίτι στην έδρα της Λούτον. Μεγάλη νίκη – πρόκριση της Λέστερ επί της Μπόρνμουθ με 1-0 (παρ.). Αγχωτική επικράτηση της Νιούκαστλ επί της Μπλάκμπερν στα πέναλτι με 4-3 (1-1 η κανονική διάρκεια)!

Λούτον – Μάντσεστερ Σίτι 2-6

Για ακόμη μία φορά, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίθηκε στο μεγαλείο του παικταρά, Έρλινγκ Χάαλαντ. Τι έκανε απόψε ο Νορβηγός αστέρας. Ή μάλλον τι ΔΕΝ έκανε. Έβαλε μόνος του, όχι ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά πέντε γκολ, έχοντας ως πανάξιο συμπαραστάτη τον Κέβιν Ντε Μπρόινε (4 ασίστ). Το έκτο και μοναδικό γκολ που προήλθε από διαφορετικό παίκτη, σκόραρε ο Κόβατσιτς στο 72’.

Τα γκολ της «τιμής» για την Λούτον προήλθαν από τον Τζόρνταν Κλαρκ, ο οποίος στο 52’ είχε προσωρινά μειώσει ηρωικά σε 2-3 για την ομάδα του!

Με τον Χάαλαντ «σεληνιασμένο», η Σίτι έγινε η δεύτερη, χρονικά, ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Μπόρνμουθ – Λέστερ 0-1 (παρ.)

Στο Βιτάλιτι Στέιντιουμ τα «Κεράσια» υποδέχτηκαν τις «Αλεπούδες». Οι δύο μονομάχοι πιστοποίησαν το υψηλό τους επίπεδο και την ποιότητα που δεδομένα διαθέτουν και παρά το 0-0 της κανονικής διάρκειας, έπαιξαν θαρραλέο ποδόσφαιρο, με τη Λέστερ (ιδίως) να χάνει τα «άχαστα» (λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90’) και τελικώς να καλούνται να λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στο επιπλέον ημίωρο της παράτασης.

Εκεί, η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα ήταν καλύτερη και πιο αποτελεσματική και με γκολ αριστούργημα του Γκανέζου, Αμπντούλ Φατάου στο 105’, εξασφάλισε μία σπουδαία πρόκριση, σε βάρος ομάδας που αγωνίζεται στη κορυφαία κατηγορία.

Μπλάκμπερν – Νιούκαστλ 1-1 (3-4 πεν.)

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο, δεδομένης της ποιοτικής διαφοράς των δύο ομάδων, παιχνίδι, η Μπλάκμπερν «κοίταξε στα μάτια» τις «καρακάξες», ενώ ήταν η ομάδα που είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες για να βρει γκολ, με εκφραστή τον Σμόντικς. Στο δεύτερο ημίχρονο η Νιούκαστλ άνοιξε το σκορ με τον Γκόρντον, τέρμα που πανηγύρισε έξαλλα ο, εβρισκόμενος σε καθεστώς πίεσης, Έντι Χάου.

Όμως, η χαρά του Άγγλου και της ομάδας του δεν κράτησε πολύ, καθώς λίγο μετά (79’), ο εκπληκτικός επιθετικός των γηπεδούχων, έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στην παράταση, οι «ανθρακωρύχοι» ανέβασαν στροφές, αλλά έπεσαν πάνω στο τείχος που ύψωσε ο Πιρς. Ο τερματοφύλακας της Μπλάκμπερν «κράτησε» την ομάδα του στην παράταση, ενώ και ο Ντουμπράβκα κατέγραψε, στο ίδιο χρονικό σημείο, μία σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Σμόντικς, λίγο πριν την εκπνοή.

Μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου μίλησε η εμπειρία του Ντουμπράβκα. Ο Σλοβάκος απέκρουσε δύο πέναλτι (το ένα ήταν του μοιραίου, όπως εξελίχθηκε, Σμόντις) για να χαρίσει το εισιτήριο για την οκτάδα στην ομάδα του.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, το γεγονός πως όλα τα παιχνίδια ολοκληρώθηκαν με νίκες – προκρίσεις των φιλοξενούμενων.


www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0