Football Talk

Το «δεν νιώθω μαϊμού» του Τετέι και το «να ζητήσει συγγνώμη» του Μπέου: Όσα έγιναν στην εκδίκαση της υπόθεσης

Το «δεν νιώθω μαϊμού» του Τετέι και το «να ζητήσει συγγνώμη» του Μπέου: Όσα έγιναν στην εκδίκαση της υπόθεσης
Μετά από περίπου δύο ώρες και αρκετή ένταση, ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της καταγγελίας του Ανδρέα Τετέι, για ρατσιστική επίθεση από τον Αχιλλέα Μπέο.
Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης, μετά το ματς της Κηφισιάς με τον Βόλο, σχετικά με την καταγγελία του Ανδρέα Τετέι για ρατσιστική επίθεση και τον χαρακτηρισμό «μαϊμού».

Τον Αχιλλέα Μπέο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Κατερίνα Βλαχάβα και Γιώργος Σινέλης την πλευρά του Βόλου ο Χάρης Γρηγορίου, ενώ αυτήν της Κηφισιάς, ο Αργύρης Λίβας.

Οι δυο πλευρές έχουν προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (28/02) για να υποβάλουν τα υπομνήματά τους.


«Δεν νιώθω μαϊμού, νιώθω άνθρωπος»

Ο Ανδρέας Τετέι έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση της υπόθεσης για τον χαρακτηρισμό «μαϊμού», στο ματς της Κηφισιάς με τον Βόλο, τονίζοντας:

«Έπεσα κάτω από ένα πεντακάθαρο φάουλ που μου έκανε φάουλ ο αντίπαλος μου. Άκουσα από τον πάγκο κάποιον να λέει μόνος του ‘έπεσε η μαϊμού’ και το είπα στον διαιτητή. Δεν ήξεραν ποιος είναι, καθώς δεν τον είδα. Ζήτησα από τον διαιτητή να κάνει κάτι αλλά μου είπε πως δεν άκουσε κάτι, ούτε αυτός, ούτε ο τέταρτος. Δεν νιώθω μαϊμού, νιώθω άνθρωπος. Πρώτη φορά ακούω να μου λένε κάτι τέτοιο».


«Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο κύριος Τετέι!»

Ο Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας για το συμβάν και την έκταση που πήρε, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα. "Ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε". Ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και πήγε προς τον διαιτητή. Να μου πείτε από που προκύπτει ότι είναι ρατσιστικό; Φέρτε επιστήμονες γλωσσολόγους. Μερικά δημοσιογραφικά σκουπίδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και με γνωστές πρακτικές το χρησιμοποίησαν. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αλλάξουν αυτά. Δεν λέω ότι δεν είπα τη λέξη μαϊμού. Προσπάθησε να κοροϊδέψει τον διαιτητή.

Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο κύριος Τετέι! Πρόσφατα ο αρχηγός της Εθνικής, ο Μπακασέτας ζήτησε δημόσια συγγνώμη, λέγοντας ότι σε έναν αγώνα υπάρχει ένταση. Ο Τετέι θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, υποτιμά την αξιοπιστία του. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το πουλήσουν ως ρατσιστικό στην κοινή γνώμη. Δεν εξυπηρετούν τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία, το αντίθετο κάνουν αυτές οι πρακτικές. Στιγμάτισαν έναν επιχειρηματία, πρόεδρο και Δήμαρχο. Εμείς οι απλοί πολίτες έχουμε εναποθέσει την τελευταία μας ελπίδα σε εσάς και τους δικαστικούς λειτουργούς. Δεν θα πάω στα νομικά θέματα. Στην πρόσφατη απολογία μου πριν μια εβδομάδα, για το φύλλο αγώνα είπα ότι όντως τα είπε. Δεν είμαι ρατσιστής, δεν απευθύνθηκα στον Τετέι!».

Ο δικηγόρος της Κηφισιάς, Αργύρης Λίβας, απάντησε: «Ένιωσα έκπληξη που ζητήθηκε από τον Τετέι να ζητήσει συγγνώμη. Και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Αν κρίνεται ότι δεν είναι ρατσιστική και δεν έχει σημασία που αναφέρεσαι, το αφήνω στην κρίση σας. Του είπα δεν χρειάστηκε να έρθει. Υπάρχει το βίντεο, αρκεί αυτό, το μυαλό μας, τα αυτιά μας και η επόμενη μέρα που με τη δική σας απόφαση θα κρίνεται αν το "μαϊμού" είναι ρατσιστικό. Έχουμε υποχρέωση να μη ζητήσουμε συγνώμη και να απαιτούμε συγνώμη. Να εφαρμοστεί το άρθρο 18 σε όλες τους τις διατάξεις».

H διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες και οι εμπλεκόμενοι έχουν προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι την Τετάρτη (28/02), συνεπώς η απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0