Football Talk

«Εδραιώνεται» στην 17η θέση της UEFA η Ελλάδα και βλέπει ψηλότερα!

«Εδραιώνεται» στην 17η θέση της UEFA η Ελλάδα και βλέπει ψηλότερα!

Η νέα μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φερεντσβάρος, στη Βουδαπέστη αυτήν τη φορά (22/02, 0-1) πέρα από την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League, έφερε και βαθμολογική «ανάσα» στην Ελλάδα, στην προσπάθεια που η χώρα μας πραγματοποιεί προκειμένου να αναρριχηθεί όσο ψηλότερα γίνεται και να πάρει ξανά πίσω το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Για την ώρα, η 15η θέση που είναι ο διακηρυγμένος στόχος απέχει αρκετά καθώς, η Νορβηγία βρήκε βαθμούς από τη Μόλντε παρά το γεγονός πως η Μπόντο Γκλιμτ αποκλείστηκε από τον Άγιαξ. Συνεπώς, η διαφορά παρέμεινε αμετάβλητη. Στην 16η θέση, το Ισραήλ το οποίο πήρε βαθμούς από την χθεσινή (21/02) ισοπαλία – πρόκριση της Μακάμπι Χάιφα και από πίσω έπονται… οι Έλληνες.

Πιο αναλυτικά, η νίκη του Ολυμπιακού προσέφερε στη χώρα μας ακόμη 400 βαθμούς με αποτέλεσμα η εθνική συγκομιδή να διαμορφώνεται στους 28,725 βαθμούς. Το Ισραήλ το οποίο συνεχίζει κι αυτό με δύο εκπροσώπους (Μακάμπι Χάιφα και Μακάμπι Τελ Αβίβ) βρίσκεται στους 30,375 βαθμούς.

Η 15η Νορβηγία, βρίσκεται στους 31,125 βαθμούς, συνεχίζει όμως με μία ομάδα.

Υπάρχουν και καλά νέα, καθώς τις Δανία, Αυστρία και Ελβετία που καταλαμβάνουν τις θέσεις 14, 13 και 12 αντίστοιχα, τις χωρίζουν ελάχιστοι βαθμοί. Ζητούμενο είναι όμως να προσεγγίσουμε τη Νορβηγία.

Τα καλά νέα συνεχίζονται, καθώς οι χώρες οι οποίες στη θεωρία μας απειλούσαν, έχουν δει όλες τις ομάδες τους να μένουν εκτός Ευρώπης. Η Σαχτάρ αποκλείστηκε, συνεπώς η Ουκρανία δεν έχει εκπρόσωπο, όπως ούτε η Πολωνία, καθώς αποκλείστηκε η Λέγκια!

Οι ελληνικές ομάδες μπορούν να κοιτάξουν τους υποψήφιους αντιπάλους τους στα «μάτια», χρειάζονται όμως και ένα «χαμόγελο» της τύχης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0