Football Talk

Φατίχ Τερίμ, το ήξερες; Αν χάσει στο 90λεπτο ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ, το γκολ μπαίνει στο… 93’! (video)

Φατίχ Τερίμ, το ήξερες; Αν χάσει στο 90λεπτο ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ, το γκολ μπαίνει στο… 93’! (video)

Απίθανο στατιστικό, πρωταγωνιστές ο Τάσος Μπακασέτας και ο Φώτης Ιωαννίδης, στην πρώτη τους συνύπαρξη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού!

Ένα ιδιαίτερο στατιστικό φαίνεται πως έχει κάνει την εμφάνισή του μετά την ανακοίνωση της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού.

Ο Φατίχ Τερίμ έκανε τις επιλογές του, ο Αράο και ο Γεντβάι επέστρεψαν στο κέντρο της άμυνας, αλλά το βασικότερο νέο όλων, αφορά την συνύπαρξη των Τάσου Μπακασέτα και Φώτη Ιωαννίδη, στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, μετά την άφιξη του πρώτου στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, δεν έχουν παίξει ούτε ως… αλλαγή, «παρέα», με την πράσινη φανέλα. Και… επιτέλους, ήρθε η ώρα, με την 8η συνύπαρξή τους, ανεξαρτήτως θεσμού ή διοργάνωσης, να είναι πλέον προ των πυλών.

Στις επτά προηγούμενες περιπτώσεις, Μπακασέτας και Ιωαννίδης έπαιξαν μαζί για την Εθνική Ελλάδος. Η πιο πρόσφατη έγκειται στη συνάντηση της Εθνικής μας με τη Γαλλία, στα πλαίσια του Nations League. Σε ένα παιχνίδι μάλιστα, που είχαν σκοράρει και οι δύο.

Ο απολογισμός της Εθνικής μας ομάδας με αμφότερους βασικούς, είναι θετικός. Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο… ιδιαίτερες ήττες. Δύο ήττες που μοιάζουν. Διότι και οι δύο προέκυψαν στο… γκολ, με το τέρμα που μας στοίχισε το παιχνίδι να έρχεται στο 93ο λεπτό!


Ο λόγος για το φιλικό της Ουγγαρίας με την Ελλάδα, τη σεζόν 2022-23, όπου ο Μπακασέτας είχε ισοφαρίσει στο 81’, αλλά η ήττα «υπεγράφη» από τον Κάλμαρ.

Και η δεύτερη περίπτωση είναι το παιχνίδι απέναντι στην Ολλανδία, στην έδρα μας. Καλά θυμάστε. Εκεί όπου ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ σκόραρε με πέναλτι στο 93’, για το τελικό 1-0!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0