Football Talk

Το «νερατζούρο» θαύμα του Σιμόνε Ιντζάγκι: Αυτή την Ίντερ ποιος μπορεί να την σταματήσει; (video)

Το «νερατζούρο» θαύμα του Σιμόνε Ιντζάγκι: Αυτή την Ίντερ ποιος μπορεί να την σταματήσει; (video)

Ούτε η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να «φρενάρει» την Ίντερ που δείχνει πως το 2024, είναι και θα είναι η χρονιά της. Ο Σιμόνε Ιντζάγκι κάνει… θαύματα και οι «νεραζτουρι» τρέχουν ένα σερί που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη.

Το να πει κανείς πως η φετινή Ίντερ «βγάζει μάτια», θα είναι μία πολύ ταπεινή δήλωση, σε σχέση με αυτό που συμβαίνει πραγματικά στην ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι.

Οι «νερατζούρι», το βράδυ της Τετάρτης (20/02) υποδέχθηκαν την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο «κολαστήριο» του Τζουζέπε Μεάτσα. Μία από τις λίγες έδρες, όπου είναι προτιμότερο για τον τηλεθεατή να απολαμβάνει έναν αγώνα, με τον φυσικό ήχο του γηπέδου, παρά την οποιαδήποτε περιγραφή ενός speaker.

 Οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να αντισταθούν με όσες δυνάμεις είχαν, όμως αυτές δεν ήταν αρκετές και στο 79ο λεπτό ο Αρναούτοβιτς έδωσε το προβάδισμα στην Ίντερ, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς (1-0, 20/02).

Με τη νίκη αυτή, οι Μιλανέζοι πλέον έφτασαν την ένατη διαδοχική, όσα δηλαδή και τα παιχνίδια που έχουν δώσει μέσα στο 2024. Η χρονιά έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ιντζάγκι, όπου βλέπει την ομάδα του, να μην «στραβοπατά» σε καμία διοργάνωση.

Το 9/9 είναι πραγματικά συγκλονιστικό, όταν όμως κοιτάξει κάποιος και λίγο πέρα από τα αποτελέσματα, τότε θα καταλάβει πως αυτή η Ίντερ, ξεπερνάει, μέχρι και τα όρια της λογικής.

Σε αυτά τα εννιά ματς, τα νούμερα είναι… τρομακτικά, με 22 γκολ υπέρ και μόλις τέσσερις φορές ο Ζόμερ έχει μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του. Ενώ μάλιστα στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, με Σαλερνιτάνα (4-0, 16/02) και Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0, 20/02), η Ίντερ δεν έχει κινδυνέψει στην κυριολεξία, καθώς οι αντίπαλοι της δεν κατέγραψαν τελική στον στόχο.

Επίσης εδώ αξίζει να γίνει μία ιδική αναφορά στο Ελβετό τερματοφύλακα. Ο Γιάν Ζόμερ, μετράει περισσότερα παιχνίδια με ανέπαφη εστία, παρά γκολ που έχει δεχθεί. Οι επιδόσεις του μιλούν από μόνες τους, 21 παιχνίδια με μηδέν παθητικό, ενώ έχει νικηθεί συνολικά 14 φορές. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως, ο Ονάνα αυτή την στιγμή είναι μία μακρινή ανάμνηση στο Μιλάνο.

Inter's Yann Sommer has SEVEN more clean sheets than goals conceded this season ? pic.twitter.com/Uf3Q8BctJj — CBS Sports Golazo ⚽️ (@CBSSportsGolazo) February 20, 2024

Επιστρέφοντας στο σερί της Ίντερ, αυτό που το κάνει ακόμη πιο εκθαμβωτικό, είναι πως αποτελεί την μοναδική ομάδα στα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης, που μέσα στο νέο έτος, δεν παραμένει απλώς αήττητη, αλλά δεν έχει ούτε ισοπαλία.

Ακόμη και η συγκλονιστική ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, έχει και ένα 0-0 με την Γκλάντμπαχ, στη Bundesliga (27/01).

Xabi Alonso için Real Madrid'e özel madde!

Το πρωτάθλημα Ιταλίας για να χαθεί, θα πρέπει το σύνολο του Ιντζάγκι να… αυτοκτονήσει, χάρη στο το +9 που έχει «χτιστεί» από την 2η Γιουβάντους (και με παιχνίδι λιγότερο). Επομένως η προσοχή στρέφεται αυτομάτως στην διοργάνωση των αστέρων και αφού πέρσι κατάφερε να φτάσει τελικό, ποιος θα μπορέσει να την σταματήσει φέτος; 

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0