Football Talk

Και τώρα, τι γίνεται για την Μπαρτσελόνα; «Κούρεμα» άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ, σε έναν μόλις χρόνο!

Και τώρα, τι γίνεται για την Μπαρτσελόνα; «Κούρεμα» άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ, σε έναν μόλις χρόνο!
Η Μπαρτσελόνα βλέπει το όριο των χρημάτων που έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει, να μειώνεται ολοένα και περισσότερο και γι' αυτό το λόγο, οι «μπλαουγκράνα» θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε κάποιες αναπροσαρμογές ή πωλήσεις παικτών! 

Η La Liga αποκάλυψε τα νέα όρια μισθών που θα έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν οι ισπανικές ομάδες, με την Μπαρτσελόνα να βλέπει μείωση κατά 66 εκατ. ευρώ, στο ποσό που θα μπορεί να δαπανήσει, σε σύγκριση με το πλαφόν που είχε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Συγκεκριμένα, πριν από πέντε μήνες, το ανώτατο όριο των «μπλαουγκράνα» ήταν στα 270 εκατ. ευρώ, όμως πλέον, έχει «πέσει» στα 204 εκατ. και η μείωση είναι ακόμη μεγαλύτερη, εάν κανείς «εξετάσει» το πλαφόν των Καταλανών πριν από έναν χρόνο! Τα 648 εκατ. της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, μειώθηκαν κατά 66% μέσα σε 12 μήνες.

Αυτό σημαίνει, πως η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες πωλήσεις ή αναπροσαρμογές, διότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, το κόστος της υπολογίζεται στα 400 εκατ. ευρώ.

Πιθανότατα, ο σύλλογος από τη Βαρκελώνη θα επιστρέψει στην πολιτική του «ξοδεύω αναλόγως με τα έσοδα μου», ενώ υπάρχει μεγάλη περίπτωση, η Μπαρτσελόνα να ξοδεύει μονάχα το 50% των εσόδων της!

Τι περιλαμβάνει το όριο κόστους των ομάδων (Salary Cap) 

Το όριο κόστους αθλητικών ομάδων περιλαμβάνει δαπάνες για τους: παίκτες, πρώτο προπονητή, δεύτερο προπονητή και γυμναστή της πρώτης ομάδας και επίσης δαπάνες για θυγατρικές και άλλα τμήματα.

Οι έννοιες που περιλαμβάνονται στο όριο του κόστους του εγγράψιμου και μη εγγράψιμου αθλητικού προσωπικού είναι: σταθεροί και μεταβλητοί μισθοί, κοινωνική ασφάλιση, συλλογικά μπόνους, έξοδα απόκτησης (συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών για τους ατζέντηδες) και αποσβέσεις (ποσό αγοράς παίκτη που υπολογίζεται ετησίως ανάλογα με τον αριθμό των ετών του συμβολαίου του παίκτη). Οι σύλλογοι δεν είναι υποχρεωμένοι να καταναλώσουν ολόκληρο το όριο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0