Football Talk

Η ημέρα που όλοι περιμέναμε: Το Champions League επέστρεψε, μαζί του και τα… φαβορί!

Η ημέρα που όλοι περιμέναμε: Το Champions League επέστρεψε, μαζί του και τα… φαβορί!

Ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε. Οι Τρίτες και οι Τετάρτες μας αποκτούν νόημα ξανά. Το Champions League επέστρεψε, «ρίχνονται» πρώτες στη «μάχη» η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι.

Η φάση των «16» του Champions League ξεκινάει με δύο αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της Τρίτης (13/02). 

Συγκεκριμένα, αρχικά, η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από την Κοπεγχάγη στη Δανία (22:00, COSMOTE SPORT 4). Oι «πολίτες» προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όμιλό τους (Λειψία, Γιουνγκ Μπόις, Ερυθρός Αστέρας) με 6/6 και αποτελούν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Champions League, στην ιστορία τους.

Δεν θα είναι εύκολο το εγχείρημα φυσικά, απέναντι στην Κοπεγχάγη. Ας μην ξεχνάμε πως οι Δανοί άφησαν εκτός συνέχειας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Γαλατασαράι, επιβιώνοντας σε όμιλο με πρωτοπόρο την Μπάγερν Μονάχου.

Το άλλο ζευγάρι της ημέρας είναι αυτό της Λειψίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που θα συγκρουστούν στη «Red Bull Arena» (22:00, COSMOTE SPORT 2). Οι «κόκκινοι ταύροι» ήταν η ομάδα που προκρίθηκε ως δεύτερη στον όμιλο της Σίτι, καθώς νίκησαν όλα τα ματς εκτός από αυτά κόντρα στους Άγγλους, συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, η «βασίλισσα» διανύει μια εξαιρετική σεζόν, τερματίζοντας πρώτη με 6/6 σε όμιλο με τις Μπράγκα, Νάπολι και Ουνιόν Βερολίνου. Είναι πρώτη στην Ισπανία, προέρχεται από το επιβλητικό 4-0 επί της Τζιρόνα, προβληματίζεται μόνο για τις επιλογές της στις θέσεις των στόπερ, λόγω των ηχηρών απουσιών.

Ενδέχεται και πάλι να δούμε τους Καρβαχάλ και Τσουαμενί εκεί, έμεινε απολύτως ικανοποιημένος ο Κάρλο Αντσελότι το Σαββατοκύριακο που παρήλθε.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16»:

Πόρτο-Άρσεναλ

Νάπολι-Μπαρτσελόνα

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Σοσιεδάδ

Ίντερ-Ατλέτικο

Αϊντχόφεν-Μπορούσια Ντόρτμουντ

Λάτσιο-Μπάγερν

Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Σίτι

Λειψία-Ρεάλ Μαδρίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0