Football Talk

Ο Παναιτωλικός σε είκοσι μέρες παίζει πολλά περισσότερα από το μέλλον του στην πρώτη κατηγορία! (video)

Ο Παναιτωλικός σε είκοσι μέρες παίζει πολλά περισσότερα από το μέλλον του στην πρώτη κατηγορία! (video)

Απόψε (13/2, 19:30) ο Παναιτωλικός παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, με αντίπαλο τον Άρη. Ωστόσο, ο «γολγοθάς» που έπεται στη Stoiximan Super League, με «φόντο» την παραμονή, δεν επιτρέπει στους Αγρινιώτες να χαρούν, όπως και όσο τουλάχιστον θα ήθελαν, το όνειρό τους.

Τα «καναρίνια» ετοιμάζονται να παίξουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας, με αντίπαλο τον Άρη (σε διπλά παιχνίδια). Είναι προφανές πως έχουν μπροστά τους μία ιστορική ευκαιρία. Δηλαδή, να αγωνιστούν σε τελικό και να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο. Την ίδια όμως στιγμή, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη καλείται να διαχειριστεί και τα σενάρια υποβιβασμού στα οποία έχει εμπλακεί, καθώς στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές καλείται να ανέβει ένα ολόκληρο... βουνό προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της ενόψει των play out.

 

Μπορεί ο Παναιτωλικός να έπραξε το καθήκον του στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου (10/2) με τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο, ωστόσο χρειάζεται απεγνωσμένα μία μεγάλη νίκη που θα του προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά στη μάχη για τη σωτηρία που θα δώσει, με δεδομένο πως στα προσεχή εντός έδρας παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό το «κυνήγι» των βαθμών δυσκολεύει επικίνδυνα.

 

Η πραγματικότητα είναι πως το πρόγραμμα δεν δείχνει να ευνοεί τους Αγρινιώτες και με δεδομένη την ύπαρξη ημιτελικών αγώνων ενδιάμεσα (13/2 και 6/3) το καλεντάρι «φορτώνει» επικίνδυνα και ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Για ομάδες του βεληνεκούς του Παναιτωλικού, που δεν είναι συνηθισμένες να δίνουν παιχνίδια με τέτοια συχνότητα, το ερώτημα είναι ένα. Πόσο εύκολο είναι να «χωρέσουν» τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Η εξασφάλιση της σωτηρίας και το ενδεχόμενο πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Μετά το ιστορικό παιχνίδι με τον Άρη στο Αγρίνιο για το Κύπελλο Ελλάδας, έπεται το πολύ κρίσιμο παιχνίδι στην Τρίπολη (Δευτέρα 19/2) με αντίπαλο τον «πληγωμένο» Αστέρα. Τα «καναρίνια» είναι υποχρεωμένα να ψάξουν βαθμό ή βαθμούς και σε αυτό το παιχνίδι, κάτι που καλούνται να πράξουν και στο «ντέρμπι» των έξι βαθμών της τελευταίας αγωνιστικής (3/3) με αντίπαλο την Κηφισιά στην Καισαριανή.

Όπως και να έχει, το επόμενο εικοσαήμερο αναμένεται να κρίνει πάρα πολλά για το μέλλον του συλλόγου από το Αγρίνιο, καθώς τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, υπάρχει το πρέπει, υπάρχει ζωντανό το όνειρο του οποίο τα «καναρίνια» είναι αποφασισμένα να ζήσουν μέχρι τέλους, υπάρχει όμως και η κόπωση. Η παράμετρος που φαίνεται να λειτουργεί ευεργετικά για το σύνολο του Γιάννη Πετράκη, είναι το αξιοσημείωτο βάθος που διαθέτει το ρόστερ της ομάδας και μπορεί να αποδειχθεί πλεονέκτημα, έναντι ομάδων που έχουν τις ίδιες βλέψεις, όπως είναι η Κηφισιά, ο Βόλος και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ομολογουμένως ωστόσο, ο Παναιτωλικός και η Κηφισιά έχουν το δυσκολότερο πρόγραμμα, καθώς αμφότερες αντιμετωπίζουν δύο ομάδες από το «big four» ενώ στο τέλος παίζουν και μεταξύ τους.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να «πηγαίνει» το μυαλό μας στο κακό, γιατί εάν ο Παναιτωλικός αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που έχει, προκριθεί στον τελικό και μαζέψει πάνω από πέντε βαθμούς στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια, μπορεί το εικοσαήμερο του «τρόμου» να μετατραπεί σε ένα από τα πλέον ένδοξα κεφάλαια της ιστορίας της ομάδας. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα το δείξουν. Στο μεταξύ, οι Αγρινιώτες του Γιάννη Πετράκη θα παλέψουν με ό,τι έχουν. Αυτό είναι σίγουρο. 

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Παναιτωλικού μέχρι τις 6/3/24:

  • Τρίτη 13/2 Παναιτωλικός – Άρης (Κύπελλο Ελλάδας Betsson)
  • Δευτέρα 19/2 Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός (23η αγωνιστική Stoiximan Super League)
  • Κυριακή 25/2 Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ (24η αγωνιστική Stoiximan Super League)
  • Τετάρτη 28/1 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός (25η αγωνιστική Stoiximan Super League)
  • Κυριακή 3/3 Κηφισιά – Παναιτωλικός (26η αγωνιστική Stoiximan Super League)
  • Τετάρτη 6/3 Άρης – Παναιτωλικός (Κύπελλο Ελλάδας Betsson)

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0