Football Talk

Αλμερία – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0: Οι Βάσκοι «κόλλησαν», αλλά ο Ραούλ Γκαρθία γίνεται… μύθος στη La Liga!

Αλμερία – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0: Οι Βάσκοι «κόλλησαν», αλλά ο Ραούλ Γκαρθία γίνεται… μύθος στη La Liga!

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε «χρυσή» ευκαιρία να πατήσει στην 4άδα της La Liga, αλλά έμεινε στο 0-0 (12/02) στην έδρα της Αλμερία, για την 24η αγωνιστική. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, ενώ ο Ραούλ Γκαρθία έφτασε σε έναν «μυθικό» αριθμό!

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα «στραβοπάτησαν», αλλά η Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Είχε την ευκαιρία να… πιάσει τους «ροχιμπλάνκος» στην 4η θέση, αλλά έμεινε άσφαιρη στην έδρα της Αλμερία (12/02, 0-0), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της La Liga.

Έτσι, οι Βάσκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε παρέμειναν στην πέμπτη θέση, με 46 βαθμούς και στο -2 από την 4άδα.

Οι δύο ομάδες έμοιαζαν να αλληλοεξουδετερώνονται στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην εκκίνηση του δεύτερου, όλα άλλαξαν. Ο Ραμαζάνι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 53ο λεπτό, με αποτέλεσμα να αφήσει τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο.

Η Μπιλμπάο πίεσε προκειμένου να φτάσει στο γκολ, είχε μάλιστα και δοκάρι από κεφαλιά του Ραούλ Γκαρθία στο 86’, όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο, με το 0-0 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Για τον Γκαρθία πάντως, το παιχνίδι είχε ιστορική σημασία. Περνώντας ως αλλαγή στο ημίχρονο, έφτασε στον εντυπωσιακό αριθμό των 600 συμμετοχών στη La Liga!

Ένα ορόσημο, που μόλις άλλοι δύο ποδοσφαιριστές έχουν επιτύχει να φτάσουν, στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τους Άντονι Θουμπιθαρέτα, που σταμάτησε στις 622, αλλά και τον Χοακίν Σάντσεθ, που είχε ακριβώς τον ίδιο αριθμό με τον Βάσκο θρυλικό γκολκίπερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αλμερία (Γκαριτάνο): Μαξιμιλιάνο, Πούμπιλ, Γκονσάλεθ, Ραντοβάνοβιτς, Σεντέγιες (66’ Λανγκά), Μπαμπά, Λόπι (48’ Μελέρο), Ραμαζάνι, Ρομπερτόνε, Αρίμπας (66’ Εμπάρτα), Λοθάνο (66’ Μιλοβάνοβιτς)

Α. Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Σιμόν, Ντε Μάρκος, Άλβαρες, Παρέδες, Μπερτσίτσε, Ντε Γκαλαρέτα (66’ Σάνθετ), Βέσγκα (66’ Ερέρα), Ι. Γουίλιαμς, Γκόμεθ (46’ Μουνιαίν), Μπερενγκιέρ (74’ Αρές), Βιγιαλίμπρε (46’ Ρ. Γκαρθία)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0