Football Talk

Μίλαν-Νάπολι 1-0: Η μία «σφραγίζει» το Champions League, η άλλη το αποχαιρετά!

Μίλαν-Νάπολι 1-0: Η μία «σφραγίζει» το Champions League, η άλλη το αποχαιρετά!

Με «χρυσό» γκολ του Ερναντέζ η Μίλαν κέρδισε το φάντασμα της Νάπολι (1-0) που προσπαθούσε δίχως όμως να μπορεί να καταφέρει το κάτι παραπάνω. Παραμένουν στο «κυνήγι» της Ίντερ οι «ροσονέρι». Υποχωρούν διαρκώς στη βαθμολογία οι «παρτενοπέι» βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα της ερχόμενης σεζόν.

Η Μίλαν φιλοξενούσε τη βασανισμένη τη φετινή χρονιά, Νάπολι (στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής) με στόχο μία νίκη που θα της επέτρεπε να παραμείνει στο «κυνήγι» της πρωτοπόρου και μισητής συμπολίτισσας Ίντερ. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι ξεκίνησε λίγο μουδιασμένα το παιχνίδι και είδε τη Νάπολι να έχει αναλάβει μάλλον απρόσμενα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το δοκάρι του Σιμεόνε στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το παιχνίδι από άποψης θεάματος αλλά και ουσίας. Οι «ροσονέρι» όμως πήραν το προβάδισμα με ένα φοβερό, σε εκτέλεση, τέρμα του Τεό Ερναντέζ, στο 25ο λεπτό, έπειτα από όμορφη δημιουργία του Λεάο. Αυτή ήταν και η πρώτη φάση της Μίλαν στο παιχνίδι. Το 1 – 0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

 

Η είσοδος του Πολιτάνο στο δεύτερο ημίχρονο «συμμάζεψε» την επιθετική εικόνα της Νάπολι και ο Ιταλός απείλησε δις. Μάλιστα, το σουτ που επιχείρησε στο 60’ πέρασε ελάχιστα άουτ. Αμφότερες ομάδες έφταναν με καλύτερες προϋποθέσεις στις αντίπαλες εστίες με τις χαμένες ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Ζιρού, Κβαρατσχέλια και Λεάο πρωταγωνίστησαν σε καλές στιγμές για τις ομάδες τους, δίχως όμως να προκύψει κάτι αξιοσημείωτο.

Το 1 – 0 παρέμεινε ως το τέλος, με την Μίλαν να εξασφαλίζει μία μεγάλη νίκη που την φέρνει στη τρίτη θέση, στους 52 βαθμούς και στο μείον οκτώ από την Ίντερ. «Καθηλωμένο» στους 35 βαθμούς, το φάντασμα της περυσινής πρωταθλήτριας, με την εικόνα της να θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα της ερχόμενης σεζόν.

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Μίλαν (Σ. Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (37’ Φλορέντσι), Κιάερ (66’ Σίμιτς, Γκάμπια, Τεό Ερναντέζ, Αντλί, Μπενασέρ (65’ Μούσα), Πούλισικ (80’ Χιμένες), Λόφτους – Τσικ, Λεάο, Ζιρού (80’ Γιόβιτς)

Νάπολι (Β. Ματσάρι): Γκολίνι, Όστιγκαρντ (46’ Πολιτάνο), Ραχμάνι, Ζέσους, ντι Λορέντσο, Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (76’ Λίντστρομ), Ματσόκι (76’ Ολιβέρα), Κβαρατσχέλια, Σιμεόνε (55’ Ρασπαντόρι)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0