Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 2-0: Και όταν δυσκολεύεται, θα έχει τον Χάαλαντ και τον Ντε Μπρόινε! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 2-0: Και όταν δυσκολεύεται, θα έχει τον Χάαλαντ και τον Ντε Μπρόινε! (video)

Ζορίστηκε, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, δεν είχε καταγράψει εντός εστίας τελική προσπάθεια για 71 λεπτά, αλλά όταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρίσκεται στην ενδεκάδα, και συνυπάρχει με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, τα δεδομένα αλλάζουν. Στα 16 λεπτά κοινής τους παρουσίας στο γήπεδο, «λύθηκε» ο γρίφος. Σκόραρε δις ο Νορβηγός, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας η Μάντσεστερ Σίτι!

Η αλήθεια είναι πως η Έβερτον ήταν εξαιρετική. Για την ακρίβεια, έκανε ακριβώς ό,τι μπορούσε απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Είχε αποφασίσει εξαρχής πως θα παραταχθεί αμυντικά και πως δεν θα «πουλάει» την μπάλα.

Κάθε φορά που την κέρδιζε, επιχειρούσε να «τροφοδοτήσει» τον Κάλβερτ Λιούιν, ο οποίος έδωσε πολύ μεγάλες μάχες κόντρα σε Ακάντζι και Νέιθαν Άκε. Το πρώτο μέρος πέρασε σχεδόν αναίμακτα για τα «ζαχαρωτά».

Δεν δέχθηκαν ούτε μία εντός εστίας τελική προσπάθεια και έγιναν η πρώτη ομάδα που κρατά τη Μάντσεστερ Σίτι στο «μηδέν» σε σουτ στην εστία, μετά από 18 μήνες, σε αυτό το γήπεδο.

Απεναντίας, η Έβερτον ήταν αυτή που είχε καταγράψει την κορυφαία στιγμή του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο 7ο λεπτό, με τον Γκόντφρεϊ. Από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Πεπ είχε μόλις ένα αξιόλογο σουτ, με τον Ακάντζι στο φινάλε του ημιχρόνου, ενώ ο κορυφαίος με διαφορά ήταν ο Ντοκού.

Με την έναρξη της επανάληψης, το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο. Ολόκληρη η Έβερτον πίσω από την μπάλα, αρκετές καθυστερήσεις από την ομάδα του Σον Ντάις, και ένα… άγχος από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος αποφάσισε στο 55ο λεπτό να βάλει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε στο παιχνίδι.

Αυτός, μαζί με τον Κάιλ Γουόκερ, έδωσαν «πνοή» στη Μάντσεστερ Σίτι και τελικά, ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε από μία στατική φάση. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είδε την μπάλα να πέφτει στα πόδια του, σούταρε και το 1-0 ήταν γεγονός, στο 71’!

Το πρώτο γκολ του Νορβηγού μετά από 10 εβδομάδες, ήταν αυτό που χρειαζόταν η Μάντσεστερ Σίτι.

«Λυτρώθηκε», διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμά της, σκόραρε και δεύτερη φορά  με τον Νορβηγό στο 86’, και επικράτησε με 2-0, για να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0