Football Talk

Ίντερ - Γιουβέντους 1-0: Ένα και να «καίει», κι ας ήταν αυτογκόλ, ξέφυγε στο +4! (video)

Ίντερ - Γιουβέντους 1-0: Ένα και να «καίει», κι ας ήταν αυτογκόλ, ξέφυγε στο +4! (video)

Η Ίντερ ήταν καλύτερη από τη Γιουβέντους και πήρε το «Derby d’ Italia» επικρατώντας με 1-0, χάρη στο αυτογκόλ του Γκάτι. Στο +4 η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι που... στρογγυλοκάθεται στην κορυφή. Έχασαν έδαφος οι «μπιανκονέρι» στην κούρσα του τίτλου.

Η Ίντερ φιλοξένησε τη Γιουβέντους στο Τζουζέπε Μεάτσα με φόντο την κορυφή της Serie A. Οι «νερατζούρι» έρχονταν με φόρα μετρώντας πέντε σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Super Cup, ενώ οι «μπιανκονέρι» από το «στραβοπάτημα» της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στην Έμπολι (1-1).

Η Ίντερ πατούσε από την αρχή καλύτερα και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Ντιμάρκο στο 18’, το σουτ του οποίου κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σέζνι. Λίγα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ιντζάγκι προειδοποίησε ξανά αυτή τη φορά με τον Τουράμ, με την άμυνα της Γιουβέντους να απομακρύνει την τελευταία στιγμή.

Στην τρίτη της καλή προσπάθεια, η Ίντερ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με το αυτογκόλ του Γκάτι στο 37ο λεπτό. Ένα γκολ που της έδωσε το προβάδισμα, προτού οι δύο ομάδες κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε το πρώτο. Η Γιουβέντους είχε ρόλο… παρατηρητή και είδε την Ίντερ να απειλεί στο 57’ με τον Τσαλχάνογλου να σημαδεύει το δοκάρι και τη μπάλα να περνάει άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν έξι λεπτά μετά με το ψαλιδάκι του Βλάχοβιτς να περνά πάνω από την εστία του Ζόμερ.

Οι «μπιανκονέρι» άρχισαν να κερδίζουν κάποια μέτρα στο γήπεδο και στο 67’ ο Γκάτι λίγο έλειψε να φτάσει στην εξιλέωση, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Γιουβέντους στο ματς. Ένα λεπτό μετά, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν κοντά στο γκολ με τον Σέζνι να λέει «όχι» στο σουτ του Μπαρέλα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Αρναούτοβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου, με τον Σέζνι να δηλώνει ξανά «παρών» και η Ίντερ έφυγε νικήτρια με το τελικό 1-0.

Με αυτή τη νίκη, η Ίντερ ξέφυγε στο +4 από τη Γιουβέντους έχοντας 57 βαθμούς, αλλά και ένα ματς περισσότερο. Για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ίντερ (Σ. Ιντζάγκι): Ζόμερ, Παβάρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (89’ Ντε Φράι), Νταρμιάν (73’ Ντάμφρις), Μπαρέλα (89’ Κλάασεν), Τσαλχάνογλου, Μικιταριάν, Ντιμάρκο (73’ Αουγκούστο), Τουράμ (78’ Αρναούτοβιτς), Μαρτίνες

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Σέζνι, Γκάτι (88' Σάντρο), Μπρέμερ, Ντανίλο, Καμπιάζο (88' Μιρέτι), Μακένι (90' Αλκαράθ), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς (66’ Γουεά), Γιλντίζ (66’ Κιέζα), Βλάχοβιτς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0