Football Talk

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2: Η κορυφή δική του, με «εντολή» Σβαμπ - Κωνσταντέλια και τώρα… ΑΕΚ!

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2: Η κορυφή δική του, με «εντολή» Σβαμπ - Κωνσταντέλια και τώρα… ΑΕΚ!

Απόλυτα κυρίαρχος, άστοχος, μα στο τέλος… λύτρωση από τις «χρυσές» αλλαγές του Λουτσέσκου! Ο ΠΑΟΚ «μονολόγησε» στο Περιστέρι, αλλά χρειάστηκε δύο γκολ στο φινάλε από Σβαμπ και Κωνσταντέλια, για να κερδίσει τον Ατρόμητο (04/02, 0-2), στην 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League! Δύο δοκάρια και ακυρωμένο γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά», που ετοιμάζεται να υποδεχθεί την ΑΕΚ, όντας στο +2 στην κορυφή!

Τα έκανε όλα σωστά, αλλά χρειάστηκε buzzer-beater! Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο Περιστέρι, είχε «εγκατασταθεί» ουσιαστικά στην περιοχή του Ατρομήτου και τελικά επικράτησε χάρη στα δύο τέρματα που βρήκε στο φινάλε από Σβαμπ και Κωνσταντέλια (0-2, 04/02).

Είχε δύο δοκάρια, αλλά και ακυρωμένο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο και κάπως έτσι, μετά από 21 αγωνιστικές στη Stoiximan Super League, βρίσκεται στο +2 από την ΑΕΚ, στους 50 βαθμούς.

Ακολουθεί «μεγάλο» ματς στην Τούμπα, με το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου να υποδέχεται την «Ένωση» (11/02, 20:00)! Στους 23 βαθμούς βρίσκονται οι Περιστεριώτες, όντες στο -7 από την έκτη θέση και τη Λαμία.

Το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε επιθετικό «μονόλογο» για τον ΠΑΟΚ. Έδειξε τις διαθέσεις του ήδη από τα πρώτα λεπτά, με τον Μπράντον Τόμας να σημαδεύει στο 5ο λεπτό το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα! Στην επαναφορά ο Σάστρε δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η επόμενη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 14’, με τον Μπάμπα να επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Τα δοκάρια στο ματς πάντως δεν είχαν τελειώσει! Ο Τάισον, έπειτα από υπέροχη ατομική ενέργεια, συνέκλινε και σούταρε με το δεξί, αλλά η προσπάθειά του βρήκε το δοκάρι και κατέληξε άουτ, στο 18’!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να «βομβαρδίζει» την άμυνα του Ατρομήτου, με τον Ζίβκοβιτς στο 37ο λεπτό να κάνει με τη μία το σουτ, μετά από σέντρα του Τάισον, αλλά και πάλι η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

zivko_sout.jpg

Τελικά το γκολ ήρθε στο 42’, όμως τα χαμόγελα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν κράτησαν για πολύ. Ο Σέρβος εξτρέμ εκτέλεσε φάουλ, ο Οζντόεφ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, όμως έπειτα από επέμβαση του VAR, το τέρμα ακυρώθηκε.

oznto_dokari.jpg

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ συνέχισε ακριβώς από εκεί που σταμάτησε. Στο 56’ ο Ζίβκοβιτς πάτησε περιοχή, μοίρασε στον Μπράντον στο σημείο του πέναλτι, όμως ο τελευταίος αστόχησε από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση!

Στο 70’, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου απείλησε μετά από αρκετή ώρα, με την κεφαλιά του Κουλιεράκη όμως να περνά λίγο άουτ.

Η «λύτρωση» ήρθε τελικά στο 88’, με τον Σβαμπ να παίρνει την μπάλα στη μικρή περιοχή, έπειτα από σέντρα του Τάισον, και να γράφει το 0-1, λύνοντας τον «γόρδιο δεσμό»!

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Τσιντώτα να κάνει λάθος εκτίμηση και να βγαίνει από την περιοχή του, χάνοντας την μπάλα. Ο Κωνσταντέλιας δε λάθεψε από μακριά και με ένα εκπληκτικό πλασέ έγραψε το 0-2, «κλειδώνοντας» τους τρεις βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Σ. Ίλιτς): Τσιντώτας, Αθανασίου, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Κούντε (68’ Φριντγιόνσον), Έρλινγκμαρκ, Ρομπάιγ (77’ Αντζιέλσκι), Γιουμπιτάνα (61’ Έντερ), Ντιρκς (61’ Βαλένσια), Βέργος (77’ Κουέν)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (77’ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (71’ Ντεσπόντοφ), Μουργκ (60’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον (60’ Σαμάτα)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0