Football Talk

Premier League: Μεγάλη νίκη για τη Γιουνάιτεντ, «σοκ» ξανά για την Τσέλσι από τη Γουλβς! (video)

Premier League: Μεγάλη νίκη για τη Γιουνάιτεντ, «σοκ» ξανά για την Τσέλσι από τη Γουλβς! (video)

Μία σπουδαία νίκη, τεράστιας βαθμολογικής σημασίας, πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Γουέστ Χαμ με 3-0. Την ίδια ώρα, η Γουλβς πήγε και κέρδισε μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ την Τσέλσι (2-4) και την ξεπέρασε στην κατάταξη, ούσα πλέον 10η, με 32 βαθμούς!

Πρώτη νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» στο 2024. Εξαιρετική εμφάνιση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανά διαστήματα, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, φαντάζει… δίκαιο το τελικό 3-0, κόντρα στα «σφυριά». Σταθερός ο Αντρέ Ονάνα, σκόρερ ξανά ο Χόιλουντ, δύο γκολ ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο. Είχαν τις φάσεις τους οι φιλοξενούμενοι, μοιάζει «μοιραίος» ο Έμερσον. Ανέβηκε στην 6η θέση η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, ανησυχία με τον τραυματισμό του Λισάντρο Μαρτίνες.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η Γουέστ Χαμ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Απείλησε στο 11ο λεπτό με τον Άλβαρες, αλλά είδε τον Ονάνα να προβαίνει σε μία εντυπωσιακή επέμβαση από κοντά.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τη γηπεδούχο. Τρομερό σουτ ο Μπρούνο Φερνάντες, παραχώρησε πολύ δύσκολα κόρνερ ο Αρεολά.

Σχεδόν 120 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σούτσεκ λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά ο Μαγκουάιρ έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ, για να έρθει στο 23’ ο Χόιλουντ και να κάνει το 1-0.

Δημιούργησε ο ίδιος χώρο για τον εαυτό του και σκόραρε με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής, συμμετέχοντας σε γκολ για έκτη φορά στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα, και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, η Γουέστ Χαμ απείλησε, αλλά ο Ονάνα ήταν εξαιρετικά σταθερός. «Έβγαλε» το σουτ του Μπεν Τζόνσον από μακριά, σταμάτησε την κεφαλιά του πολύ κινητικού, Κούντους, στο 29ο λεπτό, πέφτοντας σωστά στη δεξιά του γωνία.

Το 1-0 παρέμεινε και το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ξανά την εμφάνισή του στα social media. Δεν έχει χάσει ΠΟΤΕ σε επίπεδο Premier League, σε εντός έδρας παιχνίδι, αν προηγηθεί στο ημίχρονο. Και πλέον, το σερί αυξήθηκε στις 317 αναμετρήσεις.

Ο Έμερσον έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 47’ για να κάνει το 1-1, έπειτα από λάθος του Μαγκουάιρ και δύο λεπτά αργότερα, η Γουέστ Χαμ το «πλήρωσε». Ο Γκαρνάτσο σούταρε, η προσπάθειά του βρήκε στον Αγκέρ, που έπαιξε ξανά έναντι του Ντίνου Μαυροπάνου, και ο Φαμπιάνσκι που είχε αντικαταστήσει τον Αρεολά, δεν είχε περιθώριο αντίδρασης.

Τα «σφυριά» επιχείρησαν να μειώσουν άμεσα, αλλά το σουτ του Έμερσον στο 54’ ήταν αδύναμο.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Υπήρξε ανησυχία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αναγκαστική αλλαγή του Λισάντρο Μαρτίνες στο 70’, κατέγραψε μία πολύ μεγάλη επέμβαση ο Νταλότ, για να κρατήσει το 2-0, στο ίδιο χρονικό σημείο.

Το σκορ ανέβηκε στο 3-0 με τον Γκαρνάτσο, ο στόχος επετεύχθη και ο Έρικ Τεν Χαγκ έχει κάθε λόγο πλέον να ελπίζει πως μπορεί να φτάσει μέχρι και το… Champions League της νέας σεζόν!

 

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις; Με χατ-τρικ του Ματέους Κούνια στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και με απολαυστικό πάρτι για τους οπαδούς της Γουλβς, η ομάδα του Ο'Νιλ διέσυρε την Τσέλσι φτάνοντας με ανατροπή στο 4-2 και έκανε τους «μπλε» να βυθιστούν στην απελπισία και την απόγνωση...

Μόλις στο 5ο λεπτό η Μπόρνμουθ βρήκε τρόπο να πάρει κεφάλι στο σκορ και να ξεκινήσει ιδανικά την αναμέτρηση με τη Φόρεστ. Από εκτέλεση κόρνερ και μια πρώτη κεφαλιά του Σινιστέρα, ο Κλάιφερτ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 και να πετύχει το τρίτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας επίσης βρει δίχτυα σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ.

Η μαχητική νοοτροπία που έχει αποκτήσει η Φόρεστ με τον Νούνο Σάντο στον πάγκο, έκανε τη Νότιγχαμ, να διατηρήσει το ηθικό της σε ικανοποιητικά επίπεδα και στο 45' να βρει γκολ ισοφάρισης.

Ο Χάντσον – Οντόι ήταν αυτός που εξαπέλυσε ένα υπέροχο δεξί σουτ για το 1-1! Ο Αβονίγι προσπάθησε ν' απασχολήσει τους αμυντικούς της Μπόρνμουθ και να βρει στιγμές από τις οποίες θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλό για τη Φόρεστ, όμως, το δεύτερο μέρος δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε. Με παίκτη λιγότερο έμεινε από το 84' η ομάδα του Ιραόλα λόγω αποβολής του Μπίλινγκ.
 
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0