Football Talk

Καλύτερα να μην έπαιζαν: Κάθε ντέρμπι «αιωνίων» στο Κύπελλο, σημαίνει… κατάρα για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα!

Καλύτερα να μην έπαιζαν: Κάθε ντέρμπι «αιωνίων» στο Κύπελλο, σημαίνει… κατάρα για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα!
Κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός συναντά τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, δεν... μπορεί να τον νικήσει στο πρωτάθλημα. Τι «λέει» η... σατανική σύμπτωση για τους δύο «αιωνίους» αντιπάλους;

Το βράδυ της Κυριακής (04/02, 21:00), Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους για 4η φορά τη φετινή σεζόν, με τους δύο «αιώνιους» να μονομαχούν στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Στις δύο αναμετρήσεις που... ολοκληρώθηκαν (ο Παναθηναϊκός πήρε τους τρεις βαθμούς ύστερα από δικαστική απόφαση στο πρώτο ντέρμπι), δεν υπήρξε νικητής, αφού οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες (1-1 στη Λεωφόρο και 0-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης), με το «τριφύλλι» να πανηγυρίζει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, έπειτα από τη διαδικασία των πέναλτι που διεξήχθη στο Φάληρο.

Πάντως, μία... σατανική σύμπτωση κάνει την εμφάνιση της, κάθε φορά που «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» συναντώνται στο Κύπελλο Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει νικήσει ποτέ το εντός έδρας ντέρμπι «αιωνίων» του πρωταθλήματος, σε όλες τις σεζόν που έχει βρει στο... δρόμο του τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο!

Συγκεκριμένα, αυτό έχει συμβεί σε άλλες τέσσερις αγωνιστικές περιόδους κατά το παρελθόν, με το «τριφύλλι» να έχει 0/4 απέναντι στους Πειραιώτες, στα εντός έδρας ματς που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτές τις αναμετρήσεις, ο Ολυμπιακός είχε φύγει μία φορά με το «διπλό» από την έδρα του Παναθηναϊκού (σεζόν 1998-99, 2-4), ενώ τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια είχαν λήξει ισόπαλα.   

Μάλιστα, οι «πράσινοι» δεν είχαν κατορθώσει να πανηγυρίσουν τη νίκη, ούτε στα εκτός έδρας ντέρμπι με τους Πειραιώτες, που έλαβαν χώρα στις συγκεκριμένες αγωνιστικές περιόδους. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός δεν έχει «γευτεί» τη χαρά της νίκης σε ντέρμπι «αιωνίων» πρωταθλήματος, στις σεζόν που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο.

Δείτε αναλυτικά:  

05/12/1998 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-4

12/11/2000 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0

18/04/2004 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2

02/09/2007 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0