Football Talk

Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 1-2: Δίκαιο «τρίποντο» και τώρα… Λίβερπουλ!

Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 1-2: Δίκαιο «τρίποντο» και τώρα… Λίβερπουλ!

Το άξιζε πλήρως. Κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό στο «Σίτι Γκράουντ». Ήταν μία… κανονική Άρσεναλ και η δεύτερη συνεχόμενη επικράτησή της στην Premier League, και αυτή με clean sheet, είναι γεγονός. Δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, σκόρερ ο Ζεσούς και ο Μπουκάγιο Σάκα για το τελικό 2-1 των «κανονιέρηδων». Πολυτιμότερος ο Βραζιλιάνος, πρώτη νίκη σε αυτή το γήπεδο στον 21ο αιώνα, το μυαλό όλων πλέον στη… Λίβερπουλ!

Επιθετικός μονόλογος. Ένας μονόλογος της Άρσεναλ. Η απόλυτη κυριαρχία στο πρώτο ημίχρονο στο «Σίτι Γκράουντ» από τους «κανονιέρηδες», με στόχο να σκοράρουν από νωρίς και να βάλουν τις βάσεις για την πρώτη τους νίκη σε αυτό το γήπεδο, στον 21ο αιώνα.

Η πρώτη καλή στιγμή έλαβε χώρα στο 13ο λεπτό, με το σουτ του Μαρτίν Έντεγκααρντ να καταλήγει στα σώματα, από το μισάωρο εκεί, η κατοχή της μπάλας έφτασε μέχρι και το απίθανο… 5% - 95%.

Οι Λονδρέζοι κυριαρχούσαν, αλλά δεν κατάφερναν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες τους. Ο Ζεσούς αστόχησε στο 15ο λεπτό, ο Έντεγκααρντ το ίδιο στο 38’, ενώ από το 43’ και μετά, είχαμε τρεις καλές στιγμές για αυτούς, με την μπάλα να μην πηγαίνει στα δίχτυα του Ματ Τέρνερ.

Η πρώτη προήλθε από σουτ του Μπουκάγιο Σάκα, αλλά ο Μουρίγιο πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να παραχωρήσει κόρνερ, ενώ άουτ και… κόρνερ, κατέληξαν και οι κεφαλιές του Ζεσούς στο 45’ και το 48’ του πρώτου μέρους.

Στην δεύτερη περίπτωση μάλιστα, ο Σιμόν Χούπερ επέλεξε να σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Μικέλ Αρτέτα να τρέχει στα αποδυτήρια, προκειμένου να προλάβει να καθοδηγήσει τους παίκτες του κατάλληλα, προτού επέλθει η έναρξη της επανάληψης.

Η Άρσεναλ ήταν αποφασισμένη και μπήκε καλύτερα από τη Νότιγχαμ του Νούνο Εσπιρίτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο στόχος ήταν και πάλι ο ίδιος: γκολ νωρίς, δεύτερο διαδοχικό clean sheet, τρίποντο στο «Σίτι Γκράουντ» και -2 από τη Λίβερπουλ, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου μέρους ήρθε και πάλι από τον Σάκα. Ωραίο σουτ με το δεξί στο 53’ και εξαιρετική επέμβαση του Ματ Τέρνερ, για να φτάσουμε στη φάση του ματς, τέσσερα λεπτά μετά.

Ο Ζεσούς, μετά από μία υπέροχη ομαδική ενέργεια, σημάδεψε το δοκάρι του Τέρνερ από κοντά, αλλά οι Λονδρέζοι συνέχιζαν να δείχνουν πως νιώθουν καλά και πως με «όπλο» τους την υπομονή, ο στόχος θα επιτευχθεί.

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς είναι αυτός που «λυτρώνει» τους «κανονιέρηδες» με το δεύτερό του γκολ στη σεζόν, μακριά από το «Έμιρεϊτς». Πήρε την μπάλα από πλάγιο του Ζιντσένκο, μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Τέρνερ στην κλειστή του γωνία.

Κάπως έτσι, έγινε το 1-0 για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, με τον πανηγυρισμό του Βραζιλιάνου μπροστά στους φίλους της ομάδας του να είναι… iconic!

Και επτά λεπτά μετά, οι Λονδρέζοι βρήκαν και δεύτερο γκολ, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή τους. Τρομερή αντεπίθεση, που ξεκίνησε από τον Χάβερτς και τον Έντεγκααρντ, ασίστ ο Ζεσούς, τελείωμα ο Μπουκάγιο Σάκα και 2-0 για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα!

Άξιζε και πήρε αυτή τη νίκη η Άρσεναλ, μείωσε στο τέλος ο Αβονίγι, δεύτερη διαδοχική και «παρθενική» στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ, εντός της τρέχουσας χιλιετίας!



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0