Football Talk

Η Σπόρτινγκ κυνήγησε ρεκόρ 87 ετών με 8-0, αλλά τα 10 της Μπενφίκα του Σάμαρη και του Βλαχοδήμου δεν «αγγίζονται»! (video)

Η Σπόρτινγκ κυνήγησε ρεκόρ 87 ετών με 8-0, αλλά τα 10 της Μπενφίκα του Σάμαρη και του Βλαχοδήμου δεν «αγγίζονται»! (video)
Η Σπόρτινγκ «σκόρπισε» την Κάσα Πία με 8-0 και κυνήγησε ρεκόρ 87 ετών, το οποίο όμως παρέμεινε στα χέρια της Μπενφίκα του Σάμαρη και του Βλαχοδήμου!

Σπόρτινγκ συνέτριψε την Κάσα Πία με 8-0 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», για τη 19η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Με αυτόν τον τρόπο, «άγγιξε» την ευρύτερη νίκη που έχει επιτευχθεί στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, από το 1937 μέχρι και σήμερα. Το ρεκόρ αυτό, όμως, της το στερεί ένα μυθικό παιχνίδι, που έγινε πέντε χρόνια πριν, και έχει έντονη ελληνική παρουσία.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2019, η Μπενφίκα φιλοξένησε τη Νασιονάλ στο «Εστάντιο Ντα Λουζ».

Μόνο… φιλόξενη βέβαια δεν ήταν η συμπεριφορά των γηπεδούχων. Οι Αετοί, που μάλιστα ξεκίνησαν με τον Ανδρέα Σάμαρη και τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στην αρχική ενδεκάδα σκόραραν κυριολεκτικά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό!

Στο ΄1 ο Γκριμάλδο άνοιξε το σκορ, και στο ΄90 ο Ζόνας, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμόρφωσε το ιστορικό και αξεπέραστο 10-0! Ενδιάμεσα είχαν σκοράρει -πλην του Βραζιλιάνου επιθετικού- και οι Σεφέροβιτς (2 φορές), Ζοάο Φέλιξ, Πίτσι, Φέρο, Ρούμπεν Ντίας και Ράφα Σίλβα!

Τα ονόματα αρκούν για καταδείξουν την ποιότητα εκείνης της Μπενφίκα, η οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν ως πρωταθλήτρια, με 103 γκολ στο ενεργητικό της (περισσότερα από 3 ανά αγώνα)!

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0