Football Talk

Μπόλονι για Κριστιάνο: «Εγώ του άλλαξα θέση και είπα πως θα ξεπεράσει Φίγκο και Εουσέμπιο!»

Μπόλονι για Κριστιάνο: «Εγώ του άλλαξα θέση και είπα πως θα ξεπεράσει Φίγκο και Εουσέμπιο!»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Marca», ο πρώην τεχνικός των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, του οποίου το ταλέντο και τις ικανότητες ξεχώρισε αμέσως. Όπως αποκαλύπτει, ο ίδιος του άλλαξε θέση και τον καθιέρωσε στα εξτρέμ, ενώ ήταν αυτός που προέβλεψε πως ο Πορτογάλος θα ξεπεράσει τα «ιερά τέρατα» Φίγκο και Εουσέμπιο.

Διαβάστε όσα δήλωσε ο έμπειρος Ρουμάνος τεχνικός στη MARCA:

«Παρακολουθούσα την ομάδα νέων και του ζήτησα να έρθει στην πρώτη ομάδα γιατί διέθετε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ήταν γρήγορος και είχε σπουδαίες τεχνικές ικανότητες. Τίποτε από όλα αυτά δεν αποτελούσε έκπληξη. Όταν τον είδα να αγωνίζεται κατάλαβα ότι δεν ανήκει στο επίπεδο της ομάδας νέων. Στο γήπεδο, συμπεριφερόταν σαν κάποιος πολύ ωριμότερος από τα χρόνια του»

«Στα αποδυτήρια έκανε πολλά αστεία, αλλά στο γήπεδο ήταν εξαιρετικός. Το να διαθέτεις επίπεδο ωριμότητας σαν αυτό που είχε ο Ρονάλντο είναι κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για την ηλικία του (16 – 17 ετών)» προσέθεσε ο πρώην τεχνικός των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.

«Στην αρχή αγωνιζόταν ως σέντερ φορ. Ήταν νέος και ζύγιζε 60 κιλά, οπότε ήταν δύσκολο να κρατήσει τη μπάλα όταν αντιμετώπιζε σέντερ μπακ περισσότερων κιλών. Στα πλάγια όμως με τη ταχύτητά του και την ικανότητα να ντριμπλάρει ήταν πολύ αποτελεσματικότερος. Είμαι χαρούμενος που του άλλαξα θέση, αν και στην αρχή δεν ήταν εύκολο» υπογράμμισε ο έμπειρος τεχνικός.

«Η δουλειά μου ήταν να του πω ό,τι το να ντριμπλάρεις έναν ή δύο παίκτες είναι σημαντικό, αλλά πέντε είναι υπερβολή. Προσπάθησα να του εξηγήσω μέχρι ποιου σημείο είναι χρήσιμες οι ντρίμπλες. Ήταν έξυπνος και άρχισε να ακολουθεί τον σωστό δρόμο».

Ακόμη, ο Λάζλο Μπόλονι, ανέφερε πως είχε κάνει την πρόβλεψη πως ο Πορτογάλος θα έγραφε ιστορία, ξεπερνώντας τα επιτεύγματα «ιερών» τεράτων του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, όπως οι Φίγκο και Εουσέμπιο. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Δεν γνώριζα πως θα ήταν ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, ήξερα όμως πως εάν έμενε μακριά από τραυματισμούς, θα ήταν ένας πολύ καλός παίκτης. Τότε με είχαν ρωτήσει σε μία συνέντευξη και τους απάντησα πως θα ξεπεράσει τον Φίγκο αλλά και τον Εουσέμπιο. Η σύγκριση ενός νεαρού παίκτη με αυτούς τους δύο που θεωρούνται Θεοί στην Πορτογαλία, μου προκάλεσε προβλήματα. Όμως ο Ρονάλντο, έχει αποδείξει πως είχα δίκιο τότε».

Όσο για το δίλημμα που βασανίζει τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, Μέσι ή Ρονάλντο, εξέφρασε πως λόγω της στενής του σχέσης με τον Πορτογάλο, μεροληπτεί. «Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, ο Κριστιάνο θα είναι πάντα το αγόρι μου. Ξεκίνησε μαζί μου στη Σπόρτινγκ. Ήμασταν όλοι αρκετά τυχεροί που απολαύσαμε αυτούς τους δύο θρύλους να παλεύουν για 10 – 15 χρόνια» κατέληξε ο Ρουμάνος τεχνικός.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0