Football Talk

Ντόρτμουντ – Μπόχουμ 3-1: «Καθάρισε» ο Φίλκρουγκ με χατ-τρικ! (video)

Ντόρτμουντ – Μπόχουμ 3-1: «Καθάρισε» ο Φίλκρουγκ με χατ-τρικ! (video)

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νίκλας Φίλκρουγκ που πέτυχε χατ-τρικ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε μία κατά τ' άλλα δύσκολη νίκη επί της Μπόχουμ με 3-1 (28/1) και πανηγύρισε την τρίτη της συνεχόμενη στην Bundesliga.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχθηκε τη Μπόχουμ για την 19η αγωνιστική της Bundesliga, κυνηγώντας την τρίτη της σερί νίκη στο πρωτάθλημα.

Σε ένα ματς με τρελό ρυθμό στο ξεκίνημά του, η Ντόρτμουντ κέρδισε πέναλτι στα πρώτα λεπτά, όταν ο Ρίμαν ανέτρεψε τον Μάλεν με τον Φίλκρουγκ στη συνέχεια να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 7’. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και για δεύτερο γκολ που θα τους έδινε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, αλλά τόσο ο Μάατσεν, όσο και ο Ζάμπιτσερ είδαν τις προσπάθειές τους να σταματούν πάνω στον Ρίμαν.

Ό,τι δεν κατάφερε η ομάδα του Τέρζιτς, το πέτυχε η Μπόχουμ, με τη βοήθεια της… τύχης. Ασυνεννοησία μεταξύ Μάιερ και Σλότερμπεκ και ο τελευταίος έστειλε άθελά του με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να φέρουν «τούμπα» το ματς, με πιο σημαντική το τετ α τετ του Μπέρο, με τον Μάατσεν να τον προλαβαίνει την τελευταία στιγμή, διορθώνοντας το δικό του λάθος.

Η Ντόρτμουντ αγχώθηκε, ο χρόνος περνούσε, αλλά τη λύση ήρθε να δώσει και πάλι ο Φίλκρουγκ που σκόραρε το 8ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα με ωραία κεφαλιά στη σέντρα που επιχείρησε ο Ζάμπιτσερ. Οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Φίλκρουγκ να ολοκληρώνει το χατ-τρικ, σκοράροντας ξανά από το σημείο του πέναλτι.

Η Ντόρτμουντ έφτασε τους 36 βαθμούς ούσα 4η στη βαθμολογία, ενώ η Μπόχουμ έμεινε στους 20 και στην 14η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Ε. Τέρζιτς): Μάιερ, Μενιέ, Ζούλε, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Οζκάν, Ζάμπιτσερ, Μάλεν (71’ Μπάινο-Γκίτενς), Σάντσο (83’ Χούμελς), Μουκόκο (66’ Ρέινα), Φίλκρουγκ

Μπόχουμ (Τ. Λετς): Ρίμαν, Όερμαν (68’ Γκαμπόα), Όρνετς, Μάσοβιτς, Βίτεκ, Λοσιγιά (79’ Πασιέντσια), Στέγκερ, Οστερχάγκε, Μπέρο, Αντούι-Ατζέι (80’ Κβάρτενγκ), Μπροσίνσκι (79’ Χόφμαν)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0