Οι Πειραιώτες μάτσαραν τον δυναμισμό και την σκληράδα των αντιπάλων τους, Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ ένιωσαν αυτό το φιζικάλιτι περισσότερο από κάθε άλλον, στο τέλος όμως η ομάδα τους έκανε τη δουλειά για το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για να φτάσει στο Final Four της Αθήνας (22-24/5). Η Μονακό ήρθε καταπονημένη από τους αγώνες της προηγούμενης εβδομάδας (Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, Μπαρτσελόνα εντός, τελικός κυπέλλου στο Παρίσι το επόμενο βράδυ) και εκτός από μαχητικότητα, δεν είχε κάτι άλλο. Σίγουρα δεν είχε αποτελεσματικότητα. Ο Μάικ Τζέιμς έμεινε χαμηλά, πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του, ο Άλφα Ντιάλο ήταν ο μόνος που προβλημάτισε κι ο Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι βλέπει ήδη το επόμενο ματς, για το μπρέικ που θα δώσει το προβάδισμα πρόκρισης στους Μονεγάσκους.
Με Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Γουορντ, Βεζένκοβ, Μιλουτίνοβ άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που είδε τους Μονεγάσκους να παίρνουν το προβάδισμα (4-9 στο τρίτο λεπτό) με την καλή τους πεντάδα (Τζέιμς, Στράζελ, Ντιάλο, Μπλόσομγκεϊμ, Τάις). Οι Πειραιώτες αντέδρασαν, πέρασαν μπροστά (19-18 προς το τέλος της περιόδου) με τον Βεζένκοβ να φτάνει τους 11, είχαν όμως 0/5 τρίποντα, με όλα τα σουτ να μπαίνουν και να βγαίνουν. Ο ΜακΚίσικ ήταν ο παίκτης που έδωσε το κάτι παραπάνω στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου. Έβαλε γκολ-φάουλ για το 24-23, την ώρα που ο Χολ έκανε θραύση με τα μπλοκ του. Ο Φουρνιέ με τρίποντο έγραψε το 29-25 στο 13′, ο Τζόσεφ έκανε το 31-25 και στο timeout που ακολούθησε, οι πίνακες έσβησαν με αποτέλεσμα μια ολιγόλεπτη διακοπή. Αυτή η ζημιά έκανε ζημιά στον Ολυμπιακό, με την Μονακό να περνάει μπροστά (36-35 στο 18′), πριν το δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοβ βάλει από ένα μεγάλο σουτ για το 41-36 λίγο πριν από το ημίχρονο.
Ένα τρίποντο του Γουόκαπ (48-38 στο 22′) κράτηε τον Ολυμπιακό σε απόσταση, πριν ο Ντιάλο χτυπήσει τον Βεζένκοβ στο πρόσωπο και τον στείλει στα αποδυτήρια. Ο Ντόρσεϊ πήρε έτσι τη σκυτάλη για το 56-40 στο 24′, ο Μιλουτίνοβ έβαλε βολές για το 60-44 και στο τέλος της τρίτης περιόδου (66-51) οι γηπεδούχοι είχαν κάνει μεγάλο μέρος της δουλειάς, σε ένα παιχνίδι με τεράστια καταπόνηση για όλους.
Ένα γκολ-φάουλ του Μιλουτίνοβ (κάρφωμα στον αιφνιδιασμό) έγραψε το 71-51 στο 32′, με τον κόσμο να αποθεώνει τον Σέρβο που πήγε στον πάγκο με double-double (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ σε 22 λεπτά). Και από εκεί και πέρα, το ΣΕΦ έζησε ένα μικρό πάρτι. Με τον Τζόσεφ να σκοράρει, με τον Βεζένκοβ να βάζει τρελά σουτ, με τον Φουρνιέ να ακολουθεί και με τον Χολ να καρφώνει τους αντιπάλους του.
Τα δεκάλεπτα: 19-20, 45-36, 66-51, 91-70






