Football Talk

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1: Το προβάδισμα για την εξάδα στα χέρια των Αρκάδων!

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1: Το προβάδισμα για την εξάδα στα χέρια των Αρκάδων!

Σε ένα παιχνίδι με «άγρια» ομορφιά, ο Αστέρας επιβλήθηκε 3 – 1 του Ατρομήτου και πήρε προβάδισμα για την είσοδο στα πλέι οφ. Σπουδαία εμφάνιση του Νίκου Καλτσά για τους Αρκάδες. Πάλεψαν σκληρά οι Περιστεριώτες, οι οποίοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας και Ατρόμητος τέθηκαν αντιμέτωποι με διακύβευμα την έκτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Ο Αστέρας που καθόταν στην έκτη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας, χρειαζόταν βαθμό ή βαθμούς για να αισθανθεί πιο άνετα, ιδίως έπειτα από το χθεσινό (27/01) μεγάλο διπλό της Λαμίας επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Όμως και ο Ατρόμητος του Σάσα Ίλιτς παραμόνευε σε απόσταση τριών βαθμών από την έκτη θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσδίδουν ιδιαίτερη προσοχή στα μετόπισθεν για τη διαφύλαξη του μηδέν. Σταδιακά ωστόσο, οι ομάδες έδειξαν και τις επιθετικές τους διαθέσεις με τον Ατρόμητο να δείχνει πιο ορεξάτος, ορμώμενος και από τη σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση επί του Παναθηναϊκού για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. H πρώτη τελική προσπάθεια ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Βέργο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Και εκεί που ο έλεγχος έδειχνε να έχει περάσει για τα καλά στα πόδια των παικτών του Ίλιτς, ο Αστέρας κόντρα στη ροή της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ με γκολ του Κρέσπι στο 19ο λεπτό. Η φάση ελέγχθηκε για ενδεχόμενο οφ σάιντ στον Καλτσά, ο οποίος υπήρξε δημιουργός του τέρματος με το γκολ τελικά να κατακυρώνεται για τους γηπεδούχους. Ο Ατρόμητος αντέδρασε, ανέβασε τις γραμμές του και η πίεση που δημιούργησε έφερε ως κέρδος τον καταλογισμό ενός πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Έντερ στο 34ο λεπτό. Ο Βέργος ανέλαβε την εκτέλεση στο 35ο λεπτό και αστόχησε. Ο Αστέρας απάντησε στις απειλές και στο 38’ ο νέος συνδυασμός των ΚαλτσάΚρέσπι δημιούργησε κίνδυνο για την εστία του Τσιντώτα. Στο 42’ ο Βέργος είχε νέα καλή στιγμή προκειμένου να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Έλληνας επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας και από καλό σημείο επιχείρησε σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Γραμματικάκης. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να έχει εξασφαλίσει ένα πολύτιμο υπέρ του προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος μπήκε πιο αποφασισμένος για να πάρει κάτι από το παιχνίδι, κάτι που μεταφράστηκε με περισσότερο δυναμισμό στις προσωπικές μονομαχίες. Όμως και πάλι, ο Αστέρας ήταν εκείνος που βρήκε ένα δεύτερο γκολ και πάλι με τον Κρέσπι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά στο 52ο λεπτό. Και αυτό το γκολ εξετάστηκε για οφ σάιντ, με τον Σιδηρόπουλο να κατακυρώνει και αυτό το τέρμα για την ομάδα του Ράσταβατς. Παρά το δεύτερο τέρμα, ο Ατρόμητος δεν παράτησε το παιχνίδι και προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα. Και τα κατάφερε, στο 64’ όταν έπειτα από γέμισα του νεοεισελθόντα στον αγωνιστικό χώρο Ντιρκς, ο Καστάνιο έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από απομάκρυνση του Γραμματικάκη στο σώμα του συμπαίκτη του. Το παιχνίδι είχε πλέον αποκτήσει μία «άγρια» ομορφιά.

Ο Αστέρας παρά το γεγονός πως δεν ήταν ανώτερος στον αγωνιστικό χώρο, ήταν η ομάδα που είχε την ουσία και με τρομερό σουτ του Καλτσά στο 77’ απέκτησε και πάλι προβάδισμα ασφαλείας και πλεονέκτημα για την εξασφάλιση της έκτης θέσης. Η εξέλιξη αυτή έδειχνε να δημιουργεί συνθήκες αποδοχής της έκβασης του παιχνιδιού για τις δύο ομάδες και οι λιγοστές φάσεις που ακολούθησαν δεν κατέστη δυνατό να αλλάξουν κάτι, με εξαίρεση την μεγάλη ευκαιρία του Ζουγλή στο 97’ να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του. Με αυτή τη σπουδαία λοιπόν νίκη, ο Αστέρας έφτασε στους 29 βαθμούς και πλέον κάθεται πολύ άνετα και σε ρόλο φαβορί στην έκτη θέση. Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος παρέμεινε στους 23 βαθμούς και απομακρύνθηκε από τον στόχο της εισόδου στα πλέι οφ, με την προσοχή του πλέον να στρέφεται στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Τετάρτη.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Λύρατζης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες (74’ Χουχούμης), Μουνάφο (84’ Χριστόπουλος), Γιαμπλόνσκι (70’ Βαλιέντε), Καλτσάς, Μπαρτόλο (70’ Ζουγλής), Κρέσπι (84’ Γκος), Μιριτέλο

Ατρόμητος (Σ. Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Έντερ, Έρλινγκμαρκ (63’ Ντιρκς), Ρομπάιγ (67’ Αντζιέλσκι), Βαλένσια (92’ Βρακάς), Βέργος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0