Football Talk

Μπόρνμουθ – Σουόνσι 5-0: Ρεκόρ, «πεντάρα» και άνετη πρόκριση στο FA Cup!

Μπόρνμουθ – Σουόνσι 5-0: Ρεκόρ, «πεντάρα» και άνετη πρόκριση στο FA Cup!

Φοβερή εμφάνιση της Μπόρνμουθ, κορυφαία νίκη στον 21ο αιώνα στο «σπίτι» της στο FA Cup, τρίτη συνολικά στην ιστορία της στον θεσμό. Πέντε γκολ από το πρώτο μέρος απέναντι στη Σουόνσι, εμφατική πρόκριση με το τελικό 5-0 στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας!

Είναι η πρώτη φορά στον 21ο αιώνα που η Μπόρνμουθ καταφέρνει να κερδίσει μία εντός έδρας αναμέτρηση, ανεξαρτήτως γύρου στο FA Cup, με τόσο μεγάλη διαφορά γκολ.

Είναι η δεύτερη συνολικά φορά στην ιστορία της, τα τελευταία 50 χρόνια, που κατορθώνει στο «σπίτι» της, να επικρατήσει κόντρα στην αντίπαλό της με 5+ γκολ διαφορά. Το είχε κάνει το 1986 κόντρα στην Φάρεχαμ, το επανέλαβε εν έτει 2024, κόντρα στη Σουόνσι.

Η ομάδα του Ιραόλα ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Τα «κεράσια» μπήκαν πολύ δυνατά στο «Βιτάλιτι» και έκαναν το 1-0 μόλις στο 7ο λεπτό, χάρη σε γκολ του Κέλι από στατική φάση.

Τρία λεπτά μετά, ήρθε και δεύτερο γκολ, εκ νέου με ασίστ του Μπρουκς, με τον Σκοτ αυτή τη φορά να χρίζεται σκόρερ.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Σουόνσι του Γουίλιαμς «κατέρρευσε» στο 14’, όταν ο Σινιστέρα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0!

Και όμως, η Μπόρνμουθ δεν «έκοβε» με τίποτα. Ανέβασε τον δείκτη του σκορ με Μπρουκς και Σολάνκε, διαμόρφωσε το 5-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους και εν συνεχεία, απλώς έκανε rotation, για να φτάσει άνετα σε μία τεράστια νίκη!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0