Football Talk

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-2: Ρεσιτάλ Τσιντώτα, «μοιραίος» Ιωαννίδης και... τελικός στο Περιστέρι! (video)

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-2: Ρεσιτάλ Τσιντώτα, «μοιραίος» Ιωαννίδης και... τελικός στο Περιστέρι! (video)

Ο Ατρόμητος «απέδρασε» από τη Λεωφόρο με σπουδαία νίκη – υποθήκη πρόκρισης, έχοντας σε τεράστια ημέρα τον Τσιντώτα και τον προπονητή του. Έχασε τα «άχαστα» το «τριφύλλι» και θα πάει στο Περιστέρι για να παίξει έναν ακόμη τελικό. Μοιραίος ο Φώτης Ιωαννίδης που έχασε το πέναλτι.

Με την «αύρα» του Μπακασέτα και των λοιπών νεοφερμένων, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με επιθετικές διαθέσεις κερδίζοντας δύο κόρνερ σε λιγότερο από τρία λεπτά αγώνα. Η καλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 10’ από τον Μπακασέτα, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας και το δυνατό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι του Τσιντώτα! Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, σε μία φάση που ξεκίνησε και πάλι από τα πόδια του Τάσου Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής πάσαρε στον Τζούρισιτς και ο τελευταίος «έσπασε» έξυπνα την μπάλα στο ύψος του πέναλτι για τον Αιτόρ, ο οποίος δεν «λάθεψε» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 11ο λεπτό.

ΑΙΤΟΡ6093980.jpg

Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη καλή στιγμή του «τριφυλλιού» στο 19ο λεπτό. Ο Βίτορ Ούγκο με μακρινή μεταβίβαση, έστειλε τη μπάλα «συστημένη» στον Αιτόρ, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναγιώτη Τσιντώτα. Στην πρώτη του καλή στιγμή (26’), ο Ατρόμητος βρήκε γκολ ισοφάρισης, έπειτα από μία φάση διαρκείας στα «καρέ» των «πρασίνων».

Πρώτα, ο Ντραγκόφσκι έδειξε την κλάση του, βγάζοντας εντυπωσιακά ένα σουτ του Έρλινγκμαρκ. Όμως στην επαναφορά, ο Αντζιέλσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα  για να γράψει το 1 – 1. Το γκολ κατακυρώθηκε έπειτα από υπόδειξη του VAR, καθώς αρχικά, ο βοηθός είχε υποδείξει τον επιθετικό του Ατρομήτου σε θέση οφ σάιντ. Ο Ατρόμητος είχε πλέον αναθαρρήσει και στο 29’ έφτασε σε νέα τελική προσπάθεια με σουτ του Έντερ. Ο Παναθηναϊκός απάντησε ένα λεπτό αργότερα, με διαγώνιο σουτ του Αιτόρ το οποίο κόντραρε και κατέληξε άουτ. Η αναμέτρηση απέκτησε χαρακτηριστικά «ροντέο» με τον Γιουμπιτάνα να έχει νέα μεγάλη ευκαιρία να βάλει τον Ατρόμητο μπροστά στο 32’ και τον Ντραγκόφσκι να του αρνείται εκ νέου το γκολ. Στο 33’ νέα μεγάλη στιγμή για το «τριφύλλι» με τον Μαντσίνι να αποτυγχάνει σχεδόν εξ’ επαφής να κερδίσει τον Τσιντώτα. Την φάση για τον Παναθηναϊκό, είχε δημιουργήσει ο Αιτόρ, ο κορυφαίος ίσως παίκτης των «πρασίνων» στο πρώτο ημίχρονο.

ΑΤΡΟ1Ο6094005.jpg

Στο 42’ ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε τις αργές επιστροφές των αμυντικών του Παναθηναϊκού, χτύπησε ξανά και ολοκλήρωσε την ανατροπή, με σκόρερ τον Γιουμπιτάνα. Υποδειγματική αντεπίθεση από τους ποδοσφαιριστές του Σάσα Ίλιτς, καθώς δύο παίκτες του Ατρομήτου επιτέθηκαν σε τέσσερις αντιπάλους τους, τους οποίους κατάφεραν να κερδίσουν. Η ιστορία του πρώτου μέρους ολοκληρώθηκε με μία άστοχη εκτέλεση φάουλ του Τάσου Μπακασέτα, από καλό σημείο.

ΑΤΡΟ2Ο6094067.jpg

Το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν με ανανεωμένο ενδιαφέρον. Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου άνηκε στον Παναθηναϊκό και τον Βίτορ Ούγκο, ο οποίος προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με το κεφάλι στο 48’. Στο 54’ ο Αράο είδε την κίνηση του Βιλένα, όμως ο Τσιντώτας μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Ολλανδού. Στο 58’  ήταν η σειρά του έτερου κεντρικού αμυντικού των «πρασίνων», Σαμέτ Ακαϊντίν να απειλήσει την εστία του Τσιντώτα, δίχως όμως να βάλει δύσκολα στο πορτιέρε των Περιστεριωτών. Στο 61’ ο Βαγιαννίδης ξεκίνησε μια όμορφη επιθετική προσπάθεια από τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Αιτόρ, ωστόσο ο Ισπανός από πολύ πλεονεκτική θέση αστόχησε. Η πίεση του Ατρομήτου έφερε και την πρώτη σημαντική στιγμή για την ομάδα του Περιστερίου στο 68’.

Ο Βαλένσια έπαιξε το 1 – 2 με τους συμπαίκτες του, αλλά το πλασέ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή του Ντραγκόφσκι κατέληξε άουτ. Ο Φατίχ Τερίμ είχε στο μεταξύ προχωρήσει σε τέσσερις αλλαγές και ο Παναθηναϊκός είχε αυξήσει αισθητά την πίεσή του, όμως οι προσπάθειες με το κεφάλι των Τζούρισιτς και Μπερνάρ δεν έφεραν κάποια ουσιαστική απειλή. Ο Τσιντώτας παρενέβη σωτήρια στο 75ο λεπτό, όταν ο Φώτης Ιωαννίδης με μπαλιά «σκέτη έμπνευση» πέρασε στον Μπερνάρ, όμως η «λόμπα» που επιχείρησε ο Βραζιλιάνος δεν ξεγέλασε τον τερματοφύλακα φιλοξενούμενων. Νέα επίθεση του Παναθηναϊκού από την αριστερή πλευρά, με εκφραστή και πάλι τον Αιτόρ, ο οποίος είδε την κίνηση του Μλαντένοβιτς, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Σέρβος κατέληξε μόλις άουτ. Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε με λύσσα τουλάχιστον ένα γκολ ισοφάρισης και έφτιαξε νέα καλή στιγμή στο 79ο λεπτό, με δράστη τον Αιτόρ, η οποία όμως πέρασε κι αυτή  ανεκμετάλλευτη.

Ο Ατρόμητος είχε σφραγίσει καλά τα περάσματα και όσο περνούσε η ώρα ερχόταν όλο και πιο κοντά σε μία μεγάλη νίκη. Στο 86’ ο Φώτης Ιωαννίδης βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Διαμαντόπουλος κλήθηκε στο VAR για να εξετάσει τη φάση. Η εκτός φάσης παράβαση του Ασεβέδο καταλογίστηκε, αλλά ο επιθετικός του Παναθηναϊκού νικήθηκε από τον σπουδαίο απόψε, Παναγιώτη Τσιντώτα. Στο 93’ επικίνδυνο γύρισμα του Μλαντένοβιτς απομάκρυνε αποτελεσματικά η άμυνα του Ατρομήτου. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Βέργο να ξοδεύει μία αξιοσημείωτη φάση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και το «τριφύλλι» να καλείται να παίξει έναν ακόμη τελικό μέσα σε έναν μαρτυρικό, από παιχνίδια κρίσιμης σημασίας, Γενάρη. 

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Αράο (71’ Ρούμπεν), Βιλένα (10’ Μπερνάρ), Μπακασέτας (71’ Ιωαννίδης), Μαντσίνι (87’ Ζέκα), Αιτόρ, Τζούρισιτς

Ατρόμητος (Σ. Ίλιτς): Τσιντώτας, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65’ ντε Μποκ), Τσακμάκης, Βρακάς (65’ Βαλένσια), Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, Έντερ, Ρομπάιγ (76’ Πομόνης), Γιουμπιτάνα (65’ Τριμμάτης), Αντζιέλσκι (94’ Βέργος)

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0