Football Talk

Η τριετία του Μπακασέτα στην Τραμπζονσπόρ, ήταν το «εισιτήριο» της εκτόξευσής του (video)

Η τριετία του Μπακασέτα στην Τραμπζονσπόρ, ήταν το «εισιτήριο» της εκτόξευσής του (video)
Πιθανότατα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Η ομάδα με την οποία ανέδειξε περισσότερο από κάθε άλλη το πλούσιο ταλέντο του. Η τριετία του Τάσου Μπακασέτα με την Τράμπζονσπορ, θα μείνει χαραγμένη στην... καρδιά και των δύο πλευρών! Και λίγο πριν ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό, το BN Sports κάνει ένα flashback στα highlights της εκεί παρουσίας του.
Ένα - μεγάλο - κεφάλαιο κλείνει και ένα άλλο, εξίσου σημαντικό, ανοίγει για τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος αποχωρεί έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας στην Τράμπζονσπορ, έτσι ώστε να επαναπατριστεί για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Με την ομάδα της Τραπεζούντας, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, έζησε σπουδαίες στιγμές, ενώ δέχτηκε σεβασμό και αγάπη από τους Τούρκους οπαδούς, οι οποίοι τον λάτρεψαν.

Τον Ιανουαρίου του 2021, η Τραμπζονσπόρ είχε βγάλει από τα ταμεία της 3 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Αλάνιασπορ, σε μία μεταγραφή που αποδείχθηκε «χρυσή» για τον τουρκικό σύλλογο.



Από το πρώτο του εξάμηνο με την ομάδα του Αμπντουλάχ Αβτσί, ο διεθνής μεσοεπιθετικός είχε δείξει την κλάση του, αφού σε 19 συμμετοχές στο δεύτερο... μισό της σεζόν 2020-21, πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ.

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος ήταν «μαγική» για τον Μπακασέτα. Με 9 γκολ και 8 ασίστ (σε 44 εμφανίσεις), ο Κορίνθιος μεσοεπιθετικός οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο είχε να συμβεί από το 1984, με τον ίδιο να μετατρέπεται σε... αγαπημένο παιδί της εξέδρας!

Με σπασμένα τα «φρένα» συνέχισε και την επόμενη σεζόν (2022-23), καθώς σε 41 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μέτρησε 13 γκολ και 11 ασίστ.

Πάντως σε ομαδικό επίπεδο, η περσινή χρονιά δεν ήταν ανάλογη για την Τράμπζονσπορ, αφού η τουρκική ομάδα τερμάτισε 6η στο εγχώριο πρωτάθλημα, μένοντας μονάχα με τον τίτλο του Super Cup, που είχε κατακτήσει στην «εκκίνηση» της σεζόν.



Φέτος, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, πρόλαβε να αγωνιστεί σε 19 παιχνίδια, στα οποία βρήκε δίχτυα 5 φορές, ενώ «σέρβιρε» γκολ σε συμπαίκτες του, άλλες 3 φορές.

Συνολικά, με την φανέλα της Τράμπζονσπορ, ο Μπακασέτας αγωνίστηκε σε 122 αναμετρήσεις, όπου σημείωσε 33 γκολ και μοίρασε 24 ασίστ, γεμίζοντας την τροπαιοθήκη του πρωτάθλημα Τουρκίας και ένα Super Cup, πλάι στο πρωτάθλημα Ελλάδας με την ΑΕΚ, το 2018.


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0