Football Talk

«Τριπλή» ισοβαθμία στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας; Ναι, και συμβαίνει μόνο σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

«Τριπλή» ισοβαθμία στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας; Ναι, και συμβαίνει μόνο σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Αν κοιτάξει κανείς τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Bundesliga, εκεί θα δει τις Μάιντζ, Κολωνία και Ντάρμσταντ. Όλες τους διανύουν μία πολύ κακή σεζόν και βρίσκονται σε τριπλή ισοβαθμία με μόλις 11 βαθμούς.

Και οι τρεις τους παλεύουν φέτος για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Αγνοούν τη νίκη εδώ και πολλές αναμετρήσεις, πράγμα που τους έχει φέρει σε αυτή τη δύσκολη βαθμολογική θέση.

Η τριπλή ισοβαθμία (11 βαθμοί) που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των τριών «ουραγών» είναι η μοναδική τη δεδομένη χρονική στιγμή στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η «νεοφώτιστη» Ντάρμσταντ βρίσκεται στον πάτο έχοντας τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 46 γκολ παθητικό. Οι δύο νίκες που έχει σημειώσει ήρθαν στις αρχές Οκτωβρίου και έκτοτε μετράει εφτά ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Στο ενδιάμεσο γνώρισε τη βαριά ήττα με 8-0 από τη Μπάγερν Μονάχου.  

Δεύτερη από το τέλος βρίσκεται η Κολωνία που δε θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα που τερμάτισε στην 11η θέση συγκεντρώνοντας 42 βαθμούς. Φέτος δυσκολεύεται πάρα πολύ στο σκοράρισμα και με μόλις 11 γκολ ενεργητικό τα βρίσκει «σκούρα» μέχρι στιγμής στην προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η Μάιντζ επίσης δε θυμίζει την περσινή της εικόνα, όταν με τη λήξη του πρωταθλήματος είχε βρεθεί στην 9η θέση, μόλις δύο μακριά από τη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η μοναδική φορά που έχει «γευτεί» τη νίκη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι η νίκη της με 2-0 επί της Λειψίας τον Νοέμβριο. Έχει πάντως και ένα ματς λιγότερο από τις άλλες δύο.

Το σίγουρο είναι πως και οι τρεις τους θα χρειαστεί να βελτιωθούν αισθητά εάν θέλουν να βγουν από την «κόκκινη» ζώνη της Bundesliga, καθώς η τέταρτη από το τέλος Ουνιόν Βερολίνου έχει 14 βαθμούς έχοντας δύο ματς λιγότερα από τις Ντάρμσταντ και Κολωνία και ένα από την Μάιντζ.

Άρτεμις Κλεφτάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0