Football Talk

Νάπολι – Φιορεντίνα 3-0: Έκανε «ριφιφί» ο Τσέρμπιν και την έστειλε τελικό!

Νάπολι – Φιορεντίνα 3-0: Έκανε «ριφιφί» ο Τσέρμπιν και την έστειλε τελικό!

Αυτή τη φορά ήταν Νάπολι. Αν και δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, η ομάδα του Ματσάρι κέρδισε –δύσκολα– 3 – 0 την Φιορεντίνα και έκλεισε θέση στον τελικό του ιταλικού Super Cup3' λεπτά χρειάστηκε ο Αλέσιο Τσέρμπιν για να σκοράρει δις και να δώσει «ανάσα» στους «παρτενοπέι».

Η «πληγωμένη» Νάπολι αναζητούσε «γιατρικό» και το Super Cup αποτελούσε μία ιδανική ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί αυτός ο σκοπός. Απέναντί του, η εξαιρετική Φιορεντίνα του Βιτσέντζο Ιταλιάνο που κάθεται στη τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή πορεία. Ωστόσο, η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα στο σκορ, πολύ νωρίς, στο 22ο λεπτό από τον άνθρωπο που «κάνει τα ρεπό» του Όσιμεν, τον Ζιοβάνι Σιμεόνε.

Οι «βιόλα» ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους και στο 44’ έχασαν τεράστια ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, καθώς ο Ικονέ αστόχησε σε κερδισμένο πέναλτι. Όμως, η Φιορεντίνα ήταν πιο κινητική και στο δεύτερο ημίχρονο, δίχως όμως να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα. Ό,τι δεν κατόρθωσε η ομάδα από τη Φλωρεντία, το πέτυχαν οι Ναπολιτάνοι, καθώς η «αλλαγή – έμπνευση» του Ματσάρι, Αλέσιο Τσέρμπιν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 82’ και μέσα σε τρία λεπτά σημείωσε δύο τέρματα (82’ και 85’), προσδίδοντας διαστάσεις θριάμβου στο σκορ (3 – 0). Με αυτό τον τρόπο, η Νάπολι πήρε «νίκη – βάλσαμο» ενόψει της συνέχειας και μαζί με αυτή, το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου αναμένει μία εκ των ΊντερΛάτσιο.

Νάπολι (Β. Ματσάρι): Γκολίνι, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζεσούς, Ματσόκι (82’ Τσέρμπιν), Καγιούστ (77’ Γκαετάνο), Λομπότκα, Μάριο Ρούι (Όστιγκαρντ), Πολιτάνο (72’ Λίντστρομ), Κβαρατσχέλια (72’ Ζιελίνσκι), Σιμεόνε.

Φιορεντίνα (B. Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Καγιόντε, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες (88’ Μπάρακ), Μπιράγκι (68’ Παρίζι), Μέλο, Ντάνκαν, Ικονέ (57’ Νζολά), Μποναβεντούρα (88’ Φαραόνι), Μπρέκαλο (57’ Σοτίλ), Μπελτράν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0