Football Talk

Ο Ατρόμητος και άλλες… έξι σε όλη την Ευρώπη: Ποιες ομάδες ξεπερνούν το αήττητο σερί των Περιστεριωτών;

Ο Ατρόμητος και άλλες… έξι σε όλη την Ευρώπη: Ποιες ομάδες ξεπερνούν το αήττητο σερί των Περιστεριωτών;

Διανύει ένα εξαιρετικό διάστημα, έχει ξεχάσει τι πάει να πει ήττα και συνεχίζει ακάθεκτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Ατρόμητος «τρέχει» ένα σερί που θα… ζήλευαν άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Με τη νίκη του επί του της ΑΕΛ για το Κύπελλο Ελλάδας με 4-0, ο Ατρόμητος πήρε την πρόκριση για τους «8» του θεσμού και παράλληλα διεύρυνε το αήττητο σερί του φτάνοντας τις 13 συνεχόμενες αναμετρήσεις.

Από όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Σάσα Ίλιτς στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, ο Ατρόμητος μετρά εφτά νίκες και έξι ισοπαλίες στη Stoiximan Super League και στο Κύπελλο. Η τελευταία φορά που έχασε ήταν τις 22 Οκτωβρίου, όταν ο ΠΑΟΚ τον νίκησε στην Τούμπα με 4-0.

Αν μη τι άλλο, τρέχει ένα σερί που αισίως τον έχει φέρει στην 7η θέση της βαθμολογίας. Ίσως να μη φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά ρίχνοντας μια ματιά στα 10 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, θα διαπιστώσει κανείς ότι ελάχιστες ομάδες μετρούν ένα αντίστοιχο σερί στις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν.

Το απόλυτο κατέχει φυσικά η Μπάγερ Λεβερκούζεν που δεν έχει ηττηθεί από την αρχή της σεζόν, με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να διανύει μία «μαγική» χρονιά.

Στην Ισπανία συναντάει κανείς Ρεάλ Μαδρίτης, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Τζιρόνα που μετράνε μόνο θετικά αποτελέσματα από το φθινόπωρο και μετά, παραμένοντας χωρίς ήττα για 21, 14 και 15 ματς αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, άλλες δύο ομάδες «τρέχουν» σερί μεγαλύτερο από αυτό της ελληνικής ομάδας. Ο λόγος για τις Γιουβέντους και Αϊντχόφεν. Ένα βαρύ 4-2 από τη Σασουόλο για τη Serie Α είναι η μοναδική φορά που οι «μπιανκονέρι» έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι στην φετινή σεζόν, ενώ η Αϊντχόφεν μετά την ήττα από την Άρσεναλ με 4-0 στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League δεν έχει βιώσει ξανά αρνητικό αποτέλεσμα.

Και κάπως έτσι, ο Ατρόμητος αποτελεί κομμάτι ενός «κλειστού» κύκλου ομάδων των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης που, προς το παρόν, «γεύονται» ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0