Football Talk

Νέος κανονισμός στη Σαουδική Αραβία «σκορπάει» τρόμο στις ακαδημίες όλου του κόσμου!

Νέος κανονισμός στη Σαουδική Αραβία «σκορπάει» τρόμο στις ακαδημίες όλου του κόσμου!
Έδωσε πολλά χρήματα, ήρθαν αρκετοί σταρ, δεδομένα θα έρθουν κι άλλοι, αλλά τώρα, σκοπεύει να κυνηγήσει τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου. Και «στρώνει» το έδαφος γι' αυτό!
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την έλευση του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ και τη Σαουδική Αραβία, και δείτε, πόσα έχουν αλλάξει!

Το πρωτάθλημά της έχει «μπει» στην καθημερινότητά μας, έχουμε συνηθίσει να μαθαίνουμε γι' αυτό, ενώ άλλοι πόσοι σπουδαίοι παίκτες, ακολούθησαν το παράδειγμα του Πορτογάλου θρύλου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, οι Μπενζεμά, Νεϊμάρ, Μανέ, Καντέ, Φιρμίνο και Μάχρεζ.

Και όπως φαίνεται, με τους σταρ έγινε η αρχή, μιας κι ένας νέος κανονισμός, αλλάζει, σε μεγάλο βαθμό, τη στόχευση των συλλόγων της Σαουδικής Αραβίας.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες συμφώνησαν στην αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού ξένων ποδοσφαιριστών, από οκτώ σε δέκα! Αυτομάτως, στη σεζόν 2024/25, «ανοίγει» χώρος για δύο μεταγραφές. Όχι κάθε είδους, όμως, αφού θα υπάρξει ηλικιακό όριο!

Ο «χώρος» ανοίγει για ξένους γεννημένους από το 2003 κι έπειτα. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρχει δηλωμένος στο ρόστερ, τουλάχιστον ένας παίκτης από τη Σαουδική Αραβία, γεννημένος από το 1998 και μετά. Οι 8/10 μη Σαουδάραβες, θα μπορούν να παίξουν μαζί σε ματς πρωταθλήματος. Και οι δέκα, όμως, μόνο σε ματς Κυπέλλου. Τέλος, τα ρόστερ των 30 παικτών, γίνονται 25 παικτών.

Κάπως έτσι, πέραν των σταρ, που σίγουρα θα συνεχίσουν να κυνηγούν, θα στραφούν προς την απόκτηση μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου!

Κάτι που αν συμβεί, είναι άγνωστο τι είδους «πονοκέφαλο» θα προκαλέσει. Ποιος ευρωπαϊκός σύλλογος, για παράδειγμα, θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα χρήματα που θα προσφέρει η Σαουδική Αραβία, σε έναν 17χρονο που αγωνίζεται στις ακαδημίες του;

Πάντως, προβλήματα φαίνεται ήδη να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Στα ματς δίχως μεγάλους σταρ, η επισκεψιμότητα στο γήπεδο είναι χαμηλή, ενώ παίκτες σαν τον Χέντερσον και τον Φιρμίνο, ψάχνουν τρόπο διαφυγής.

Σαφώς, τα χρήματα δεν λύνουν τα πάντα, αλλά οι κινήσεις της Σαουδικής Αραβίας δείχνουν πως το τι ακριβώς θέλει να πετύχει και ποιες ιδέες έχει, δεν το ξέρουμε ακόμη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0