Football Talk

«Μόνο στα όνειρα» Αντσελότι και Μουρίνιο: Η Βραζιλία έμεινε... εντός συνόρων, ώστε να ελπίζει για Μουντιάλ!

«Μόνο στα όνειρα» Αντσελότι και Μουρίνιο: Η Βραζιλία έμεινε... εντός συνόρων, ώστε να ελπίζει για Μουντιάλ!

Από θρυλικά ονόματα της προπονητικής, σε μία λύση εκ των έσω. Μάλλον δεν εξελίχθηκαν όλα όπως θα τα ήθελε, η εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Τουλάχιστον, έχει την «παράδοση» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το μέρος της.

Η Βραζιλία είχε βγει για καιρό στην «αγορά», αναζητώντας τον κατάλληλο προπονητή, ώστε να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου. Κάτι που δεν κατάφερε, ούτε στα γήπεδα του Κατάρ, τον Δεκέμβριο του 2022, με την τελευταία της κατάκτηση, να εντοπίζεται στο Μουντιάλ της Άπω Ανατολής, το 2002.

Τα ονόματα που ακούστηκαν ήταν πάρα πολλά και θρυλικά. Περισσότερο απ' όλα, αυτό του Κάρλο Αντσελότι, αλλά και του Ζοσέ Μουρίνιο. Εν τέλει, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, αναγκάστηκαν να «κοιτάξουν» πιο χαμηλά.

Η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο του Ντοριβάλ Τζούνιορ, πρώην προπονητή της Σάο Πάολο, πλέον, αφού τελείωσε την θητεία του σε αυτήν, για να αναλάβει τη «σελεσάο», έως και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Αν θα πετύχει ή όχι, είναι άγνωστο. Πάντως, το γεγονός πως ένας Βραζιλιάνος θα ηγηθεί της Βραζιλίας, κάνει τη «χώρα του καφέ», να ελπίζει τουλάχιστον για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε περίπτωση που έφερνε ξένο προπονητή, οι πιθανότητές της, βάσει παράδοσης, θα ήταν μηδαμινές: Ποτέ και καμία χώρα, στην ιστορία του θεσμού, δεν κατέκτησε το Μουντιάλ, έχοντας ξένο προπονητή στον πάγκο της.

Μόνο δύο έφτασαν έως τον τελικό (Σουηδία 1958, με τον Άγγλο Τζορτζ Ρέινορ και η Ολλανδία το 1978 με τον Αυστριακό Ερνστ Χάπελ), αλλά κι αυτές και ηττήθηκαν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0