Football Talk

Ποδαρικό με… κέρασμα Βιλένα και οι δοκιμές του Τερίμ! (video)

Ποδαρικό με… κέρασμα Βιλένα και οι δοκιμές του Τερίμ! (video)

Καλωσόρισε το 2024 ο Παναθηναϊκός, με τρίποντο, κέρασμα από Βιλένα και δοκιμές από τον Φατίχ Τερίμ, ο οποίος αρχίζει να παρουσιάζει στοιχεία της φιλοσοφίας του, από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το νέο έτος για τον Παναθηναϊκό, όπως επίσης και το πρώτο παιχνίδι του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του «τριφυλλιού». Σε ένα πρώτο ημίχρονο με ανίκητο Κλέιμαν και αλλεπάλληλες φάσεις που ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα είχε απάντηση. Εξαίρεση φυσικά αποτέλεσε ο «κεραυνός» του Φώτη Ιωαννίδη στο 25ο λεπτό, που έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους» και τους οδήγησε στην ανάπαυλα με κεφάλι στο σκορ.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε επίσης ιδανικά, με τον Τόνι Βιλένα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την ομάδα. Ο Ολλανδός χαφ, μάλιστα, είχε τα γενέθλια του την Τετάρτη (3/1) και το γκολ του αποτέλεσε το… κέρασμα στην ομάδα και τον αντίπαλο, καθώς έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε αέρα δύο γκολ και ξεκίνησε να κλειδώνει το παιχνίδι.

Το ντεμπούτο του Τούρκου προπονητή μας έδωσε αρκετά στοιχεία από αυτά που πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον, σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού που θα ακολουθήσει η ομάδα. Από την αρχή της αναμέτρησης είδαμε την ομάδα να πιέζει κατά μήκος του γηπέδου ασφυκτικά τον αντίπαλο, στοιχείο που το έχουμε συνηθίσει. Η ένταση βέβαια ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την «εποχή» Γιοβάνοβιτς.

Το είπε και ο ίδιος ο Τερίμ στην συνέντευξη Τύπου, πως αυτό που θέλει να πετύχει είναι να πιέζει ολόκληρη η ομάδα και οι γραμμές της στο γήπεδο να ανέβουν μαζικά και όχι μεμονωμένα. Είδαμε τα δύο εξτρέμ (Αϊτόρ και Μαντσίνι) να συγκλίνουν στον άξονα και τα δύο ακραία μπακ (Βαγιαννίδης και Μλαντένοβιτς) να παίρνουν πιο επιθετικό ρόλο, αναλαμβάνοντας ολόκληρη την πλευρά (σε συνθήκες επίθεσης).

Αυτό από μόνο του, είχε ως αποτέλεσμα η ανάπτυξη του παιχνιδιού να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στον άξονα και αυτό που μπορούμε να πούμε πως είδαμε σε τεράστιο βαθμό, ήταν οι κάθετες μπαλιές που έψαξαν οι ποδοσφαιριστές των «πράσινων» στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επιλογής ήταν και το πρώτο γκολ, με τον Μπερνάρντ να αξιοποιεί στο έπακρον το ταλέντο του βγάζοντας μια περίτεχνη, σκαφτή, μπαλιά για τον Ιωαννίδη.


Εκτός αυτών όμως, όπως ακούσαμε στην παρουσίαση του νέου προπονητή από τον ίδιο, θα δοκιμάσει τους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές σε νέες θέσεις και θα ψάξει να βρει όλες τις δυνατές επιλογές. Έτσι, είδαμε και πολλές δοκιμές από τον Τερίμ. Πρώτη και κύρια έγινε αντιληπτή στις πρώτες αλλαγές που πραγματοποίησε (Τζούριτσιτς αντί Μπερνάρντ, Βέρμπιτς αντί Αϊτόρ και Τσέριν αντί Μαντσίνι), γιατί δεν έγινε αντικατάσταση ποδοσφαιριστών ίδιας θέσης. Στα δεξιά της επίθεσης αντικαταστάθηκε ο Μαντσίνι από τον Τσέριν, όμως την αναπλήρωση έκανε ο Βιλένα, τον οποίον δεν είχαμε δει ξανά σε τέτοιο ρόλο. Είναι άξιο απορίας αν αυτό θα μπορέσει να καρποφορήσει και δεν μένει παρά μόνο να το δούμε στην πράξη.

Επίσης ο Κάρλος Ζέκα πήρε τη θέση του Βιλένα, με τον Έλληνα χαφ  να περνάει επίσης στα χαφ και τον Τζούριτσιτς να βγαίνει στα δεξιά. Είδαμε κέντρο με τρία αμυντικά χαφ, δηλαδή Πέρεθ, Ζέκα και Τσέριν. Στο παιχνίδι πέρασε και ο Γερεμέγιεφ, ο οποίος δεν πραγματοποίησε αυτό που είχε κάνει στις προηγούμενες τρεις συμμετοχές του, δηλαδή να σκοράρει!

Πρώτο δείγμα θετικό, λοιπόν, από τον Τερίμ και μέρα με την μέρα, προπόνηση την προπόνηση περιμένουμε να δούμε και άλλες αλλαγές σχετικά με την νοοτροπία και την φιλοσοφία της ομάδας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0