Football Talk

Κέρδισε η Τσέλσι, αλλά η Λούτον έχει τον σεβασμό ολόκληρης της Premier League! (video)

Κέρδισε η Τσέλσι, αλλά η Λούτον έχει τον σεβασμό ολόκληρης της Premier League! (video)

Η Τσέλσι έκλεισε με θετικό πρόσημο το 2023 μετά και το 3-2 επί της Λούτον, με τον Κόουλ Πάλμερ να σκοράρει δις και να δείχνει ξανά πόσο σπουδαία μεταγραφή είναι για τους «μπλε». Παρ' όλα αυτά, οι νεοφώτιστοι έκλεψαν την παράσταση και κέρδισαν όλο το σεβασμό και το χειροκρότημα. Η ομάδα του Έντουαρντς μετά το εις βάρος της 3-0 δεν παράτησε το ματς, όρθωσε ανάστημα, πάλεψε ηρωικά και έκανε ξανά υπερήφανο τον κόσμο της. 

 

Οι «μπλε» από νωρίς με το διαγώνιο σουτ του Πάλμερ στο 12ο λεπτό άνοιξαν το σκορ, ενώ, ο Νόνι Μαντουέκε που πήρε φανέλα βασικού μετά το νικητήριο τέρμα που είχε πετύχει κόντρα στην Πάλας, έκανε το 2-0 στο 37' με δυνατό τελείωμα στην κλειστή γωνία.

Η ομάδα του Ποτσετίνο είχε τον έλεγχο και το προβάδισμα ήταν τέτοιο που πρόσφερε ασφάλεια, αρκεί φυσικά η Τσέλσι να μην επέτρεπε στη Λούτον να θεωρήσει πως μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς. Η πρώτη... ημιτελικής, εξαιρετική στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 66ο λεπτό με τον Τσονγκ να βγάζει τρομερή μπαλιά προς την εστία του Πέτροβιτς, αλλά να εκεί να μην καταφέρνει ο Αντεμπάγιο να φτάσει και να κάνει την προβολή. Όλα τελείωσαν στο 70ο λεπτό με το δεύτερο και τρομερό γκολ του Πάλμερ στο ματς.

Ο Τζάκσον ξέφυγε υπέροχα παίζοντας με πλάτη, έβγαλε την κάθετη για τον Άγγλο που πέρασε τον τερματοφύλακα με υπέροχη ντρίμπλα, «ξάπλωσε» και τον πρώτο αμυντικό που έτρεξε στη γραμμή και σκόραρε για το 3-0 των «μπλε» στο Kenilworth Road. Οι γηπεδούχοι απολαμβάνουν την παρουσία τους στην Πρέμιερ, δεν απογοητεύονται από την τροπή που παίρνουν τα ματς και το έδειξαν και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στο 80' ο Αντεμπάγιο είχε δοκάρι σε κεφαλιά και δευτερόλεπτα αργότερα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλά του Μπάρκλεϊ, η Λούτον μείωσε στο τελικό 3-1, για να προσφέρει τη χαρά του γκολ στον κόσμο της λίγο πριν τη δύση του 2023.

Επικίνδυνες καταστάσεις συνέχισαν να δημιουργούνται για τα καρέ του Πέτροβιτς, ο οποίος στο 85' με σωτήρια επαφή στη μπάλα οδήγησε την καρφωτή κεφαλιά του Μόρις στο δοκάρι, όμως, στο 87' ήρθε το 3-2. Η κεφαλιά του Ντάουντι απομακρύνθηκε από τον τρομερό Πέτροβιτς, ο Αντεμπάγιο όμως από το ριμπάουντ μείωσε κι άλλο. Το Kenilworth Road άρχισε να πιστεύει στο θαύμα και αυτό τελικά μπορεί να μην εκπληρώθηκε, όμως αξίζει πέρα ως πέρα μια μεγάλη υπόκλιση στον Έντουαρντς και τους ποδοσφαιριστές του.



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0