Football Talk

No Λαουτάρο, no πάρτι για την Ίντερ, τεράστια ανατροπή η Λάτσιο!

No Λαουτάρο, no πάρτι για την Ίντερ, τεράστια ανατροπή η Λάτσιο!
Έλειψε ο Λαουτάρο και μαζί με τον Αργεντίνο έλειψε και η έμπνευση από την επίθεση της προβληματικής Ίντερ, η οποία έμεινε στο 1-1 με την «ψυχωμένη» Τζένοα. Έβγαλε χαρακτήρα η Λάτσιο, η οποία αν και έμεινε πίσω στο σκορ από τη Φροζινόνε, έκανε τη μεγάλη ανατροπή με 3-1.

Τζένοα - Ίντερ 1-1

Ισοπαλία με την Τζένοα να διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού

Επικίνδυνη έξοδος στο «Μαράσι» για την Ίντερ απέναντι στην πολύ καλή φετινή Τζένοα του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο. Οι «νερατζούρι» έχοντας στερηθεί τις υπηρεσίες του Λαουτάρο, παρατάσσονταν με το δίδυμο ΤουράμΑρναούτοβιτς στην κορυφή με στόχο να φτάσουν σε ένα ακόμη σημαντικό τρίποντο. Όμως, το ξεκίνημα δεν ήταν αυτό που θα επιθυμούσε ο Ιντσάγκι, βλέποντας την θαρραλέα Τζένοα, να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να διατηρεί τον έλεγχο. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι φαίνονταν πιο ικανοί να κάνουν τη ζημιά και σε δύο περιπτώσεις το απέδειξαν. Πρώτα στο 33’ όταν ο Ατσέρμπι απομάκρυνε άτσαλα και παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα του Γιαν Ζόμερ. Ίδια ακριβώς φάση δύο λεπτά μετά με τον Έκουμπαν να αστοχεί. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού όμως, οι «νερατζούρι» έφτασαν στο ζητούμενο και με σκόρερ τον Μάρκο Αρνααούτοβιτς στο 43’ πήραν το προβάδισμα. Η φάση σήκωσε συζήτηση για μαρκάρισμα του Μπίσεκ στον Στρούτμαν με τον Ντοβέρι πάντως έπειτα και από την υπόδειξη του VAR να μην αλλάζει γνώμη. Η Τζένοα είχε άμεση απάντηση στο 47’ όταν από εκτέλεση κόρνερ του Γκούντμουνσον, ο Ντράγκουσιν έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα στα δίκτυα για να γράψει το 1 – 1. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο μονομάχοι αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια.

Η Ίντερ ήθελε αλλά δεν μπορούσε

Το φλύαρο πρώτο μέρος, άφησε τη θέση του στην αγριάδα του δεύτερου ημιχρόνου με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Πρώτα, ο Αρναούτοβιτς απέτυχε από πολύ κοντά να κερδίσει τον Μαρτίνες, ενώ στη συνέχεια (54’) και παρά την εντεινόμενη πίεση της Ίντερ, ο Βάσκες άδειασε τον Νταρμιάν αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε άουτ. Στο 68’ ο Ατσέρμπι είδε τον Μαρτίνες να του αρνείται το γκολ απομακρύνοντας με υπερένταση μία τρομερή κεφαλιά του Ιταλού. Δύσκολη επέμβαση καθώς η μπάλα είχε πάρει φορά προς τα δίκτυα και μάλιστα είχε προηγουμένως σκάσει και στο έδαφος. Λίγα λεπτά αργότερα (77’) ο Τσαλχάνογλου επιχείρησε δυνατό σουτ το οποίο πέρασε μόλις άουτ, με την Ίντερ να προσπαθεί αλλά να αδυνατεί να βρει τις λύσεις. Το σκορ (1 – 1) παρέμεινε μέχρι το τέλος με τους «νερατζούρι» να αποχαιρετούν το 2023 στην κορυφή αλλά με μία άκρως προβληματική εμφάνιση, υπό το βλέμμα των δύο μεγάλων απόντων, Λαουτάρο Μαρτίνες και Φεντερίκο Ντι Μάρκο.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Τζένοα (Α. Τζιλαρντίνο): Μαρτίνες, Ντράγκουσιν, Μπάνι, ντε Βίντερ (46’ Βάσκεζ), Σαμπέλι, Φρέντρουπ, Στρούτμαν (61’ Μαλινόφσκι), Μάρτιν (78’ Μεσίας), Μπάντελ, Έκουμπαν (61’ Ρετέγκι), Γκούντμουνσον

Ίντερ (Σ. Ιντσάγκι): Ζόμερ, Μπίσεκ (90’ Παβάρ), Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (78’ Ντούμφρις), Μπαρέλα (78’ Φρατέζι), Τσαλχάνογλου, Μχιταριάν (90’ Κλάασεν), Αουγκούστο, Τουράμ, Αρναούτοβιτς (71’ Σάντσες)


Λάτσιο - Φροζινόνε 3 - 1 


Πρώτο ημίχρονο στα «μέτρα» της Φροζινόνε

Η φετινή Φροζιζόνε είναι ένα πολύ καλά δουλεμένο σύνολο, ενώ η φετινή Λάτσιο προβληματίζει και εμφανίζει μεγάλη αστάθεια. Στο Ολίμπικο, οι «λατσιάλι» ήθελαν πάση θυσία να εξασφαλίσουν ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη της Ευρώπης. Στον αντίποδα, η Φροζιζόνε, δεν παρουσιάζει εικόνα ομάδας που θα ανησυχήσει για την παραμονή (για την ώρα τουλάχιστον) και αγωνίζεται με θράσος. Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησαν και το παιχνίδι και στη Ρώμη, άφοβα και με καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την εστία του Προβεντέλ. Χωρίς πολλά αξιοσημείωτα και πολλές σημαντικές φάσεις το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο στο 0 – 0.

Έβρεξε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με μαγικό δίδυμο τους Καστεγιάνος και Ίσακσεν για τη Λάτσιο

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου έφερε γκολ για τους φιλοξενούμενους, καθώς έπειτα από υπόδειξη του VAR, καταλογίστηκε πέναλτι για παίξιμο της μπάλας με το χέρι από τον Γκεντουζί. Ο Σουλέ δεν «λάθεψε» από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ για την Φροζινόνε στο 58΄. Σε εκείνο το σημείο, ο Μαουρίτσιο Σάρι αποφάσισε να «ανακατέψει» την τράπουλα και να ρισκάρει. Η Λάτσιο έβγαλε μεγάλη αντίδραση και μέσα σε δύο λεπτά έφερε το παιχνίδι τούμπα. Πρώτα, ο Καστεγιάνος με το κεφάλι εκτέλεσε τον Τουράτι και δύο λεπτά αργότερα (72’), ο Καστεγιάνι από σκόρερ, χρίστηκε δημιουργός προσφέροντας την τρίτη του εφετινή ασίστ στον Ίσακσεν, ο οποίος με όμορφο διαγώνιο σουτ σκόραρε για το 2 – 1. Ο Δανός, είχε συνεισφέρει με ασίστ στο γκολ του Καστεγιάνος νωρίτερα. Τα πόδια των παικτών της Λάτσιο είχαν λυθεί και στο 84ο λεπτό ήρθε και τρίτο γκολ από τον σέντερ μπακ, Πάτρικ, ο οποίος προσέδωσε διαστάσεις θριάμβου για τους «λατσιάλι». Ο Ίσακσεν απώλεσε μία μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνει το σκορ στο 92’ στέλνοντας από πλεονεκτική θέση τη μπάλα στο δοκάρι του Τουράτι, ενώ και ο Τάτι Καστεγιάνος απέτυχε να εκτελέσει τον τερματοφύλακα της Φροζιζόνε ένα λεπτό αργότερα. Το 3 – 1 ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού με τη Λάτσιο να κλείνει το 2023 με τον καλύτερο τρόπο και συγκομιδή 27 βαθμών, έναν μόλις πίσω από τις Ρόμα και Νάπολι που βρίσκονται στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Λάτσιο (Μ. Σάρι): Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Πάτρικ, Γκίλα, Πελεγκρίνι (54’ Χισάι), Γκεντουζί, Ροβέλα (86’ Κατάλντι), Καμάντα (66’ Βεσίνο), Άντερσον (46’ Ίσακσεν), Τσακάνι (86’ Πέδρο), Καστεγιάνος

Φροζινόνε (Ε. ντι Φρανσέσκο): Τουράτι, Μοντερίζι, Οκόλι, Ρομανιόλι, Τζέλι, Μπρεσιανίνι (89’ Μπουράμπια), Μπαρενετσέα, Γκαριτάνο (79’ Κβερνάτζε), Σουλέ (89’ Κούνι), Χαρουί (75’ Κάζο), Ζόρζε (75’ Τσεντίρα)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0