Football Talk

Το ήθος του Γιοβάνοβιτς και το… δίκοπο μαχαίρι του Τερίμ!

Το ήθος του Γιοβάνοβιτς και το… δίκοπο μαχαίρι του Τερίμ!

Ο Φατίχ Τερίμ έπιασε δουλειά στον Παναθηναϊκό, μίλησε με τους παίκτες οι οποίοι έχουν στα «χέρια» τους ένα δίκοπο μαχαίρι. Παράλληλα, πριν την προπόνηση της Τετάρτης ο Γιοβάνοβιτς μίλησε πρώτος στους ποδοσφαιριστές του για τελευταία φορά στο Κορωπί!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Πρέπει πλέον να το αντιληφθούμε πως η εποχή Γιοβάνοβιτς τελείωσε στον Παναθηναϊκό, όμως σίγουρα η φιλοσοφία του θα ακολουθεί για πολύ καιρό ακόμα το σύνολο που έχτισε με πολύ κόπο και μεράκι. Μπορεί να μην ήταν ο πιο γρήγορος άνθρωπος στην λήψη αποφάσεων σχετικά με την επιλογή των ποδοσφαιριστών, όμως φεύγοντας αφήνει έναν Ιωαννίδη που τον εξέλιξε σε τεράστιο επίπεδο, έναν Μπερνάρντ και έναν Αϊτόρ που τον «ελευθέρωσε» από την κατάθλιψη και του έβγαλε τον καλύτερο εαυτό.

Μπορεί η χθεσινή ημέρα να ήταν η πρώτη του Φατίχ Τερίμ, όμως ήταν και η μέρα του τελευταίου αντίο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στον Σέρβο τεχνικό, είναι αναμφίβολα λάθος από κάθε άποψη. Ο Γιοβάνοβιτς έμαθε για την υπόθεση «απόλυσης» του, μέσα από τον τουρκικό Τύπο, από εκεί δηλαδή που πληροφορήθηκε όλη η χώρα μας.

Μια σωστή αντιμετώπιση προς έναν άνθρωπο που σεβάστηκε και τίμησε στο έπακρο τα ήθη και τις αξίες του συλλόγου, είναι να μάθει από τα δικά σου χείλη σχετικά με τις επιθυμίες σου: «Ιβάν, χαιρόμαστε πολύ για την συνεργασία μας, όμως έχει παρθεί απόφαση να συνεχίσουμε με άλλον προπονητή». Με λίγα, και απλά λόγια δεν θα υπήρχε τόση μεγάλη εχθρότητα προς την διοίκηση της ομάδας. Εξάλλου, αυτή έχει το… μαχαίρι, αυτή και το «καρπούζι».

Το ήθος και οι αξίες του Γιοβάνοβιτς όμως, δεν επηρεάστηκαν από τίποτα και επισκέφθηκε τους ποδοσφαιριστές του για να πουν το «τελευταίο αντίο» στο προπονητικό κέντρο του «τριφυλλιού». Τα λόγια του τέως προπονητή του Παναθηναϊκού ήταν ανθρώπινα και μάλιστα ανέφερε πως κατακτήσουν το πρωτάθλημα θα είναι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος για το επίτευγμα αυτό!

Ομιλία στους ποδοσφαιριστές, έκανε και ο Φατίχ Τερίμ όμως, ο οποίος φέρνει τη δική του νοοτροπία στο Κορωπί, με άμεσες αλλαγές σε μερικά λειτουργικά θέματα. Πρώτον και κύριο, τις παραμονές των αγώνων οι αθλητές παύουν να συγκεντρώνονται στο ξενοδοχείο όπως συνήθιζαν και πλέον έχουν την ελευθερία να παραμείνουν στο σπίτι τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αυτό ναι μεν είναι καλό διότι δείχνει από την πρώτη μέρα πως εμπιστεύεται τους ποδοσφαιριστές, αλλά αποτελεί ένα «δίκοπο μαχαίρι» για τους παίκτες. Θα πρέπει να είναι συνεπείς και σωστοί απέναντι στις ελευθερίες που τους δίνονται, χωρίς να προδώσουν την εμπιστοσύνη του έμπειρου τεχνικού.

Η ομιλία του 70χρονου τεχνικού στο Κορωπί, ήταν καθηλωτική και ξεκάθαρη. Ανέφερε πράγματα που θα δώσουν «boostάρισμα» στους ποδοσφαιριστές και αναμένουμε τις αλλαγές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο διάστημα. Φυσικά, κάποια άμεση μεταγραφική κίνηση δεν προκύπτει, αφού ο νέος προπονητής θέλει να δει το υλικό που διαθέτει και να κρίνει ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν μέσα στον Ιανουάριο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0