Football Talk

Για άλλη μία χρονιά το ρεκόρ της Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο παραμένει… απαραβίαστο! (video)

Για άλλη μία χρονιά το ρεκόρ της Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο παραμένει… απαραβίαστο! (video)

Η χρονιά ακόμη δεν έχει φτάσει στο τέλος της. Καλά καλά δεν έχουμε Χριστούγεννα ακόμα. Και πάλι όμως, στα μισά της σεζόν, ο Ζοζέ Μουρίνιο ξέρει ήδη, πως καμία ομάδα δεν πρόκειται να σπάσει το ρεκόρ, που είχε «χτίσει» με την Τσέλσι την σεζόν 2004/05.

Η σεζόν 2023/24 είναι ακόμη στα μισά και η Τσέλσι από τώρα μπορεί να είναι ήρεμη, πως το ρεκόρ της δεν θα παραβιαστεί ούτε αυτή τη χρονιά.

Ο Μουρίνιο από το ξεκίνημα της καριέρας του μέχρι και σήμερα, φημίζεται για τις σφιχτές άμυνες που «χτίζει». Έτσι και τη σεζόν 2004/05, ο Πορτογάλος τεχνικός δημιούργησε ένα απαραβίαστο τείχος μπροστά από τον τερματοφύλακα του και οι «μπλε» κατέκτησαν την Premier League, με μόλις 15 γκολ παθητικό.

Εννοείται πως αυτή η επίδοση είναι η καλύτερη στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και έκτοτε δεν έχει ξεπεραστεί από καμία άλλη ομάδα.

Το βράδι του Σαββάτου (23/12), οι δύο καλύτερες άμυνες του φετινού πρωταθλήματος ήρθαν αντιμέτωπες στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ φιλοξένησε την Άρσεναλ για την 18η αγωνιστική (1-1). Μετά το φινάλε της αναμέτρηση οι δύο ομάδες έφτασαν τα 16 γκολ παθητικό και ξεπέρασαν, πριν καν κλείσει η χρονιά, την ιστορική επίδοση της Τσέλσι του Ζοζέ.

Ο «βασιλιάς» της άμυνας είναι ένας και για ακόμη μία σεζόν δεν πρόκειται να παραχωρήσει το… στέμμα του σε κανέναν.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0