Football Talk

Μπολόνια – Αταλάντα 1 – 0: Χριστούγεννα στο «ρετιρέ» για τους ροσομπλού του Μότα! (video)

Μπολόνια – Αταλάντα 1 – 0: Χριστούγεννα στο «ρετιρέ» για τους ροσομπλού του Μότα! (video)

Με «σπασμένα φρένα» πορεύεται η ομαδάρα του Τιάγκο Μότα, η οποία έκαμψε δύσκολα την αντίσταση της Αταλάντα (1-0), χτίζει σερί και συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις. Χρυσός σκόρερ ο Σκωτσέζος Λιούις Φέργκιουσον στο 86’. Το σφύριγμα στης λήξης έφερε... παράνοια στο Ρενάτο Ντ’ Αλάρα.

Στο Ρενάτο Ντ’ Αλάρα, η Μπολόνια φιλοξενούσε τους «μπεργκαμάσκι» του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι σε μία ομολογουμένως δύσκολη αποστολή. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί έως τώρα στη χρονιά και ιδίως με τα αποτελέσματα του τελευταίου μήνα, η Μπολόνια στα «χέρια» του Τιάγκο Μότα έχει γνωρίσει τεράστια εξέλιξη και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του ιταλικού πρωταθλήματος.

Με νωπές ακόμη τις μνήμες από τον μεσοβδομαδιάτικο θρίαμβο επί της κατόχου Ίντερ στο Κόπα Ιτάλια, η Μπολόνια με ψυχολογία προσδοκούσε στην Τρίτη συνεχόμενη νίκη της με σκοπό την εδραίωσή της στην τετράδα της Serie A.

Το παιχνίδι που ολοκληρώθηκε στο Ρενάτο Ντ’ Αλάρα είχε καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να επιχειρούν να δημιουργήσουν απειλές για την εστία του αντιπάλου, προσδίδοντας ωστόσο προσοχή στα μετόπισθεν και έχοντας ως κύριο μέλημα την προστασία της εστίας τους. Η Μπολόνια ήταν απόλυτη κυρίαρχη του πρώτου ημιώρου του παιχνιδιού, έχοντας κερδίσει τον έλεγχο του παιχνιδιού και έχοντας κατοχή που προσέγγιζε επίπεδα πλησίον του 70 – 75%. Στο διάστημα αυτό, οι Σαλεμάκερς και Φέργκιουσον ήταν οι ποδοσφαιριστές που δημιουργούσαν τις καλύτερες επιθετικές συνθήκες, δίχως όμως να καταφέρουν να βοηθήσουν την ομάδα τους να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή. Κάπως αναμενόμενα, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα.

Ο Ουρμπάνσκι ήταν ο παίκτης που αντικατέστησε τον περίπου τραυματία Εντογέ της Μπολόνια στο ημίχρονο και η αλήθεια είναι πως ο Πολωνός υπήρξε αρκετά δραστήριος. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να διατηρούν την κατοχή και να αναζητούν διαρκώς ένα «χρυσό γκολ». Είχε από ώρα φανεί πως όποια από τις δύο ομάδες σκόραρε πρώτη, πιθανώς εκείνη θα εξασφάλιζε και το ροζ φύλλο αγώνος. Η ευκαιρία του Λούκμαν στο 57’ και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Φαμπιάν στο 63’ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το δεύτερο ημίχρονο από άποψης θεάματος. Σε εκείνο το σημείο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αναλώνονται σε μονομαχίες μακριά από τις δύο εστίες. Ενώ ο ρυθμός έδειχνε παγωμένος και άπαντες έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί με το ισόπαλο αποτέλεσμα, μίλησε η κλάση του Λιούις Φέργκιουσον.


Ο εκ των φετινών πρωταγωνιστών της ομάδας της Μπολόνια έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ορσολίνι και από ένα σημείο που ένας επιθετικός οφείλει να μην συγχωρεί, έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 86’. Αυτό το γκολ αποδείχθηκε «χρυσό» για τους «ροσομπλού» προσφέροντας τους ακόμη τρεις βαθμούς στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και ιδανικά για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Το σφύριγμα της λήξης συνοδεύτηκε από ντελίριο συναισθημάτων με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να γίνονται ένα κουβάρι και τους φιλάθλους στις κερκίδες του γηπέδου να τραγουδούν εκστασιασμένοι. Η Μπολόνια ζει μετά από χρόνια μέρες δόξας.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπολόνια (Τ. Μότα): Σκορούπσκι, Πος, Μπεουκεμά, Καλαφιόρι, Λουκουμί, Φρόιλερ, Μόρο (46’ Φαμπιάν), Εντογέ (45’ Ουρμπάνσκι), Φέργκιουσον, Σαλεμάκερς (75’ Ορσολίνι), Ζίρκζι (89’ Έμπισερ)

Αταλάντα (Τ. Π. Γκασπερίνι): Καρνεσέγκι, Σκαλβίνι, Τζιμσίτι, Κολάσινατς (72’ Πάσαλιτς), Χάτεμπορ, ντε Ρουν, Έντερσον, Ρουτζέρι (67’ Τζαπακόστα), Κουπμάινερς (85’ Μίραντσουκ), Ντε Κέταλαρε (67’ Μουριέλ), Λούκμαν (72’ Σκαμάκα)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0