Football Talk

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Έδωσε απαντήσεις η ομάδα του Τεν Χαγκ, «κοίμισε» το Άνφιλντ! (video)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Έδωσε απαντήσεις η ομάδα του Τεν Χαγκ, «κοίμισε» το Άνφιλντ! (video)

Η Λίβερπουλ απειλούσε, προσπαθούσε, ήθελε να δώσει ρυθμό στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, φρόντισε να αποδείξει για ποιον λόγο, κάθε μεταξύ τους παιχνίδι, θα είναι αμφίρροπο, ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάστασης. Τρομερή προσήλωση των φιλοξενούμενων, μεγάλο ματς από Έβανς και Βαράν, σταθερότατος ο Αντρέ Ονάνα, μετά το πρώτο 20άλεπτο και 0-0, για πρώτη φορά μετά από μία διετία.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Λίβερπουλ, η οποία μπήκε αποφασισμένη στο «Άνφιλντ» για να σκοράρει από νωρίς και να καταστήσει πιο απλή την κατάσταση κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους».

Είχε μία καλή ευκαιρία στο 2ο λεπτό, έπειτα από φάουλ του Κώστα Τσιμίκα και άστοχη έξοδο του Αντρέ Ονάνα, κατέγραψε τέσσερα κόρνερ στα πρώτα τέσσερα λεπτά του ματς, ενώ η πρώτη απόπειρα της φιλοξενούμενης να βγει μπροστά, πραγματοποιήθηκε στο 10’, με ένα άστοχο σουτ του Γκαρνάτσο.

Απάντησε ο Σόμποσλαϊ στο 11ο λεπτό, ενώ η πρώτη, πραγματικά σημαντική στιγμή του παιχνιδιού, ήρθε στο 16’, όταν Νούνιες και Σαλάχ δεν έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, μετά από μία ακόμη, ασταθή έξοδο του Ονάνα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ επιχείρησε να ρίξει τον ρυθμό και το κατάφερε περίφημα.

Σε ένα από τα 12 κόρνερ που εκτέλεσε η Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος, απείλησε και πάλι με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, όμως ο Ονάνα είχε απάντηση και έστειλε την μπάλα ξανά στο… σημαιάκι στο 28’.

Ο ρυθμός πράγματι έπεσε πολύ, οι «κόκκινοι διάβολοι» διατήρησαν» ανέπαφη την εστία τους και το 0-0 του πρώτου μέρους, έμοιαζε ναι μεν να αδικεί ολίγον τι τους γηπεδούχους, αλλά από την άλλη, επιβεβαίωνε πως ένα «κλασσικό», αγγλικό ντέρμπι, δεν επηρεάζεται από την τρέχουσα αγωνιστική κατάσταση κάποιας ομάδας.

Η Λίβερπουλ επιχείρησε και με την έναρξη του δευτέρου μέρους να γίνει απειλητική, είχε το σουτ του Αλεξάντερ Άρνολντ στο 47’, που πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, αλλά έμοιαζε γενικώς να δυσκολεύεται.

Είχε «μπλοκάρει» η Λίβερπουλ και είχε φτάσει και η στιγμή να… ανησυχήσει, όταν στο 55ο λεπτό, ο Γκαρνάτσο βρέθηκε απέναντι από τον Άλισον, αλλά ο Άρνολντ πρόλαβε να βάλει το πόδι και να του «χαλάσει» την ευκαιρία.

Πέρασαν 11 λεπτά για να προβεί σε τελική προσπάθεια η γηπεδούχος, με τον Σαλάχ να «δοκιμάζει» τον Ονάνα, αλλά τον Καμερουνέζο να μαζεύει εύκολα. Ωστόσο, οι αλλαγές του Γιούργκεν Κλοπ έδωσαν έναν πιο γρήγορο ρυθμό στο ματς, με τον Χάκπο να πλαισιώνει τον Νούνιες και τον Άρνολντ να έρχεται στο κέντρο, μετά την αποχώρηση του Γκράβενμπερχ.

Ο Άγγλος – μέσος – πλέον, άφησε «άγαλμα» τον Ονάνα στο 66΄, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω, ενώ λίγο έλειψε να έρθει η… τιμωρία για τους «κόκκινους», όταν ο Χόιλουντ βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στο πρώτο του γκολ στην Premier League, αλλά ο Άλισον τον σταμάτησε στο 67’.

Στο 76’ έμελλε να λάβει χώρα η επόμενη καλή στιγμή για τη Λίβερπουλ, με τον Άμραμπατ να προλαβαίνει τον Ντίας, ενώ 60 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κονατέ σούταρε, αλλά ο Ονάνα ήταν σωστά τοποθετημένος.

Ο χρόνος κυλούσε, οι αλλαγές της Γιουνάιτεντ λειτούργησαν εξαιρετικά και το 0-0 ήταν γεγονός, παρά την αποβολή του Νταλότ στο 93’ (με δύο κίτρινες στην ίδια φάση), στην πρώτη τους «λευκή» ισοπαλία μετά τον Ιανουάριο του 2021, σε αυτό το γήπεδο. Μένει 2η η Λίβερπουλ, στο -1 από την Άρσεναλ, στους 28 η Γιουνάιτεντ, ούσα στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0