Football Talk

Ποιοι πηγαίνουν στη φάση των «16» του Champions League ως ισχυροί και ποιους αποφεύγουν;

Ποιοι πηγαίνουν στη φάση των «16» του Champions League ως ισχυροί και ποιους αποφεύγουν;

Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε, με τις ομάδες να είναι πια έτοιμες για την κλήρωση στους «16»! Διαβάστε τις πιθανές διασταυρώσεις, αλλά και ποιες ομάδες δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους.

Σχετικά Άρθρα

Απολαύσαμε για τελευταία φορά τη φάση των ομίλων του Champions League, όπως την γνωρίζαμε. Το βράδυ της Τετάρτης (14/12) η αυλαία… έπεσε και το «παζλ» για το επόμενο στάδιο της διοργάνωσης συμπληρώθηκε.

Τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια κατέληξαν στην Πόρτο και στην Παρί Σεν Ζερμέν, που θα δουν τα ονόματά τους στην κλήρωση της Δευτέρας (18/12). Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εκεί οι ομάδες χωρίζονται σε δύο γκρουπ.

Κάτι που καθορίζεται από τη θέση στην οποία τερμάτισαν στον όμιλό τους. Με τον τρόπο αυτό, όσοι κατέκτησαν την πρωτιά θα ανήκουν στους «ισχυρούς», ενώ από την άλλη οι δεύτεροι θα αποτελέσουν τους «αδύναμους».

Ας δούμε αναλυτικά τις οκτώ ομάδες που συνέχισαν στους «16», ως πρώτοι στον όμιλο:

-Άρσεναλ

-Ατλέτικο Μαδρίτης

-Μπαρτσελόνα

-Μπάγερν Μονάχου

-Μπορούσια Ντόρτμουντ

-Μάντσεστερ Σίτι

-Ρεάλ Μαδρίτης

-Ρεάλ Σοσιεδάδ

Ακολούθως, ως δεύτεροι προκρίθηκαν οι εξής:

-Κοπεγχάγη

-Ίντερ

-Λάτσιο

-Νάπολι

-Παρί Σεν Ζερμέν

-Πόρτο

-Αϊντχόβεν

-Λειψία

Οι σύλλογοι του πρώτου γκρουπ, θα κληρωθούν με κάποια ομάδα του δεύτερου, προκειμένου να σχηματιστούν τα ζευγάρια για τη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως δεν μπορούν όλοι οι αντίπαλοι να κληρωθούν μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, δεν γίνεται να διασταυρωθούν οι ομάδες που βρίσκονταν μαζί στον όμιλο, αλλά και όσες προέρχονται από την ίδια χώρα.

Έτσι, για να… ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο, ας δούμε με ποιους αντιπάλους ΔΕΝ μπορούν να κληρωθούν οι ομάδες του πρώτου γκρουπ.

Αναλυτικά η λίστα:

-Άρσεναλ: Αϊντχόβεν

-Ατλέτικο Μαδρίτης: Λάτσιο

-Μπαρτσελόνα: Πόρτο

-Μπάγερν Μονάχου: Κοπεγχάγη, Λειψία

-Μπορούσια Ντόρτμουντ: Παρί Σεν Ζερμέν, Λειψία

-Μάντσεστερ Σίτι: Λειψία

-Ρεάλ Μαδρίτης: Νάπολι

-Ρεάλ Σοσιεδάδ: Ίντερ

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0