Football Talk

Το παζλ συμπληρώθηκε: Πώς διαμορφώνονται οι «16» του Champions League!

Το παζλ συμπληρώθηκε: Πώς διαμορφώνονται οι «16» του Champions League!
Πόρτο και Παρί Σεν Ζερμέν πήραν τα τελευταία εισιτήρια για την φάση των «16» του UEFA Champions League. Αυτές είναι οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασσυλλογικής διοργάνωσης! 

Η φάση ομίλων του UEFA Champions League για τη σεζόν 2023-24 ολοκληρώθηκε. Πλέον οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από τον όμιλο τους θα μπουν στην κληρωτίδα για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ οι τρίτοι του κάθε ομίλου θα οδηγηθούν στα playoff για την φάση των «16» του UEFA Europa League.

Επί της ουσίας τα 14 από τα 16 εισιτήρια είχαν κριθεί και στην... τελική ευθεία έγινε τεράστια «μάχη» για τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούσαν στους νοκ άουτ αγώνες. Έπειτα από μια επική βραδιά, με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, η Πόρτο, ήταν η μία, από τις δύο ομάδες που κατόρθωσε να προκριθεί, αφού νίκησε με το... χορταστικό 5-3 τη Σαχτάρ. Τους «δράκους», στην επόμενη φάση, ακολούθησε και η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη της Μίλαν επί της Νιουκάστλ (1-2) προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης.

Φυσικά, την... παράσταση «έκλεψε» και η επική πρόκριση της Κοπεγχάγης, με την οποία έμεινε εκτός Ευρώπης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και η πρωτιά της Ρεάλ Σοσιεδάδ και το απόλυτο (6/6) των Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στη φάση των «16» του UEFA Champions League:  

Άρσεναλ (ως πρώτη)

Ατλέτικο Μαδρίτης (ως πρώτη)

Μπαρτσελόνα (ως πρώτη)

Μπάγερν Μονάχου (ως πρώτη)

Κοπεγχάγη (ως δεύτερη)

Ντόρτμουντ (ως πρώτη)

Ίντερ (ως δεύτερη)

Λάτσιο (ως δεύτερη)

Λειψία (ως δεύτερη)

Μάντσεστερ Σίτι (ως πρώτη)

Νάπολι (ως δεύτερη)

PSV Αϊντχόφεν (ως δεύτερη)

Ρεάλ Μαδρίτης (ως πρώτη)

Ρεάλ Σοσιεδάδ (ως πρώτη)

Πόρτο (ως δεύτερη)

Παρί Σεν Ζερμέν (ως δεύτερη)

Οι ομάδες που τερμάτισαν στην 3η θέση και θα συνεχίσουν στο UEFA Europa League: 

Γαλατασαράι

Λανς

Μπενφίκα

Μπράγκα

Γιουνγκ Μπόις

Φέγενορντ

Μίλαν  

Σαχτάρ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0