Football Talk

Κομμένα δοκάρια, λακούβες και... ΑΕΚ με έδρα το Καραϊσκάκης: Το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς, μόνο με ξένους οπαδούς! (video)

Κομμένα δοκάρια, λακούβες και... ΑΕΚ με έδρα το Καραϊσκάκης: Το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς, μόνο με ξένους οπαδούς! (video)

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ετοιμάζεται για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, χωρίς να υπολογίζει στη δύναμη του κόσμου του. Η ερχόμενη ευρωπαϊκή αναμετρήσης, απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα, πρόκειται να γίνει μπροστά σε κενά καθίσματα και μόνο με φιλοξενούμενους οπαδούς, κάτι που όμως έχουμε ξαναδεί να συμβαίνει στην Ελλάδα.

Είναι πλέον επίσημο, το Γεώργιος Καραϊσκάκης κλείνει και ο Ολυμπιακός μένει… μόνος στην Ευρώπη.

Μετά την δολοφονική επίθεση σε βάρους του 31χρονου αστυνομικού η ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα και πρόκειται να τα εφαρμόσει άμεσα.

Την Πέμπτη (14/12) οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τον... τελικό τους στο Europa League με την Μπάτσκα Τόπολα σε άδειο γήπεδο. 

Για την ακρίβεια το Καραϊσκάκης θα έχει κόσμο, απλώς οι οπαδοί θα είναι των… φιλοξενούμενων.

Μπορεί να ακούγεται αρκετά παράλογο, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Κάτι τέτοιο όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη χώρα μας. Πριν από περίπου 13 χρόνια η ΑΕΚ αναγκάστηκε να δώσει μία αναμέτρηση για τα play off του Europa League, μπροστά σε άδεια καθίσματα.

Το 2010 η Ένωση ήρθε αντιμέτωπη Ντάντι Γιουνάιτεντ με την σειρά των αγώνων να ξεκινούν στην Σκωτία, εκεί που η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0.

Ο επαναληπτικός ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, όμως εξαιτίας της συναυλίας των U2, που είχε πραγματοποιηθεί πριν μερικές μέρες, ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακατάλληλος, για την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ έθεσαν ως εναλλακτική λύση το γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, κάτι που όπως φάνηκε δεν άρεσε και πολύ στους φίλους των «κυανέρυθρων». Το αποτέλεσμά; Οπαδοί του Πανιωνίου προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να αναζητήσει εκ νέου καινούργια… στέγη.

Έχει γίνει ξανά αγώνας στην Ελλάδα μόνο με ξένους οπαδούς

Έχει γίνει ξανά αγώνας στην Ελλάδα μόνο με ξένους οπαδούς

 Ως έσχατη λύση παρουσιάστηκε το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η έδρα του Ολυμπιακού έγινε, έστω και προσωρινά, το νέο «σπίτι» της Ένωσης, όμως ο αγώνας θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των οπαδών της, για ευνόητους λόγους.

Ο φόβος για τυχόν επεισόδια, πριν και μετά το τέλος της αναμέτρησης ήταν μεγάλος, επομένως στον Πειραιά το «παρών» έδωσαν μόνο Σκωτσέζοι.

Για την ιστορία η ΑΕΚ φάνηκε να δυσκολεύεται αρκετά απέναντι στη Ντάντι Γιουνάιτεντ σε ένα «ξένο» για την ομάδα περιβάλλον, όμως το τελικό 1-1 χάρισε την πρόκριση στους «κιτρινόμαυρους».

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0