Football Talk

Τότεναμ – Νιούκαστλ 4-1: «Εκδίκηση» για τον… Φεβρουάριο, μαγικός ο Χέουνγκ Μιν Σον! (video)

Τότεναμ – Νιούκαστλ 4-1: «Εκδίκηση» για τον… Φεβρουάριο, μαγικός ο Χέουνγκ Μιν Σον! (video)

Τον Φεβρουάριο, στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο της Premier League, η Νιούκαστλ σκόραρε έξι φορές σε βάρος της Τότεναμ, σε ματς που ήταν στο 4-0 από το 30’. Δέκα μήνες μετά, ήρθε η ώρα της… ρεβάνς. Επιβλητικοί οι Λονδρέζοι, επικράτησαν με 4-1, έχοντας για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σον, του ενός γκολ και των δύο ασίστ. Πέμπτη πλέον η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου, που επέστρεψε στις νίκες, στο -1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η 7η Νιούκαστλ.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Τότεναμ να επιστρέψει στις επιτυχίες στην Premier League, με τους Λονδρέζους να υποδέχονται την φανερά κουρασμένη και ταλαιπωρημένη από τους τραυματισμούς, Νιούκαστλ, και να επικρατούν με χαρακτηριστική ευκολία με 4-1.

Κυριάρχησαν από τη συμπλήρωση 10 λεπτών και έπειτα, γλίτωσαν σε δύο καλές στιγμές των Γκιμαράες και Ίσακ και από εκεί και πέρα, πήραν την μπάλα και ξεκίνησαν να δημιουργούν οι ίδιοι επικίνδυνες καταστάσεις.

Το 1-0 έλαβε χώρα στο 26ο λεπτό και προήλθε από εξαιρετική ενέργεια του Χέουνγκ Μιν Σον, ο οποίος «τροφοδότησε» τον Ουντότζι και αυτός άνοιξε το σκορ, με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Τότεναμ.

Δέκα λεπτά μετά, ο Ριτσάρλισον μετουσίωσε σε γκολ την δεύτερη ασίστ του Σον στο παιχνίδι, σκοράροντας από κοντά, ενώ με τη συμπλήρωση 41 λεπτών, ο Μπρέναν Τζόνσον δεν κατόρθωσε από κοντά να κάνει το 3-0.

Η Νιούκαστλ επιχείρησε να βγάλει αντίδραση στο δεύτερο μέρος, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, με τις «καρακάξες» να κυκλοφορούν ναι μεν καλύτερα την μπάλα, αλλά να «πληγώνονται» από μία υπέροχη δημιουργία του Πέδρο Πόρο.

Αυτός έφτιαξε το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ριτσάρλισον στο παιχνίδι, με τον Βραζιλιάνο να κάνει με τη συμπλήρωση της μίας ώρας, το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Ακολούθησε το δοκάρι του Τζόνσον, τρία λεπτά μετά, από πολύ δύσκολη γωνία, ενώ το τελικό αποτέλεσμα, διαμόρφωσε ο Σον από το σημείο του πέναλτι.

Ο Νοτιοκορεάτης κέρδισε το πέναλτι από τον Ντουμπράβκα και το μετουσίωσε σε γκολ, σηματοδοτώντας το πρώτο χτύπημα από τα «11» βήματα για την ομάδα του, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Κάπως έτσι, η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και ξεπέρασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η Νιούκαστλ γνώρισε την 8η ήττα της στη σεζόν, για να τελειώσει την 16η αγωνιστική στην 7η θέση και σε ισοβαθμία με την 8η Μπράιτον.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0